CFR-es győztesek a román futballgálán
Vissza

CFR-es győztesek a román futballgálán

Hétfőn este a Bucharest Fashion Week keretében rendezték a 21. alkalommal kiírt 2019-es román futballgálát, ahol különböző kategóriákban díjakat osztottak ki a legjobbaknak, köztük többen a Kolozsvári CFR 1907 családjához tartoznak.

Elismerésben részesült Ciprian Deac mint a legjobb középpályás, a francia–algériai Billel-Abdel Omrani mint legjobb idegenlégiós és a vasutasok elnöke, Marian Copilu mint legjobb vezető. A legjobb hátvédnek a nyárig szintén a CFR-t erősítő Cristian Maneát szavazták meg.

Kolozsvári siker még, hogy a legjobb női játékos a Kolozsvári U Olimpia Műegyetem CFF-t erősítő Teodora Meluţă lett. A legjobb férfi játékos címet idén az angol Reading idegenlégiósa, a 23 éves George Puşcaş kapta, a legjobb edzőnek pedig Răzvan Lucescut nevezték ki, aki bajnoki címet és kupát nyert a görög PAOK Szalonikivel, nemrég pedig a szaúd-arábiai Al Hilal Rijáddal megnyerte az ázsiai Bajnokok Ligáját (a trófeát édesapja, Mircea Lucescu vette át).

A legjobb játékvezetőnek az aradi Ovidiu Alin Haţiegant nevezték ki.

További díjazottak:

Legjobb kapus: Ionuţ Andrei Radu (Genoa).

Legjobb csatár: George Puşcaş.Legjobban fejlődő játékos: Denis Ciobotariu (Bukaresti Dinamó).Legjobb fiatal játékos: Valentin Mihăilă (Krajovai Universitatea FC).

Legjobb labdarúgó-teljesítmény: a korosztályos, U21-es válogatott és szövetségi kapitánya Mirel Rădoi szereplése.Legjobb góllövő: Claudiu Keşerü (Razgrad Ludogorec).Legjobb teremfoci/futsal játékos: Felipe Oliveira (Temesvári Informatika).Tiszteletdíjak: George Ionescu (játékvezetés), Ioan Andone és Ion Vlădoiu (sporttevékenység), Marian Drăgulescu tornász (sportkarrier).


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új világokat teremteni a mese erejével ...
Munka a koronavírus-járvány idején: ...
Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ