Buzărnescu idei legjobb sorozata
Vissza

Buzărnescu idei legjobb sorozata

A hirosimai tornán újabb, sorozatban harmadik győzelmét aratta Mihaela Buzărnescu, a román lány idén még nem tudott ilyen menetet elérni. A japán nagyvárosban rendezett, 250 ezer dollár összdíjazású, keménypályás tornán a bukaresti teniszező bejutott az elődöntőbe.

A 31 esztendős Buzărnescu (125. a világranglistán) a harmadik kiemelt, hat évvel ifjabb belga Alison van Uytvancknál (63.) bizonyult jobbnak a negyeddöntőben 6:4, 7:5-tel.

A román teniszező hátrányból kezdett, miután ellenfele rögtön az elején elnyerte az adogatását, viszont 0:2-ről talpra állt, és sorozatban négy gémet nyert. A játszma végéig megőrizte a két játék különbséget, szorult helyzetben 4:3-nál volt, amikor bréklabdát kellett mentenie (6:4).

A második szettben ismét a belga nyerte az első játékot, Buzărnescu viszont hárommal vágott vissza. Van Uytvanck utolérte 4-nél, majd a vezetést is átvette, ám ezzel ellőtte az összes puskaporát: ezt a játszmát 7:5-re hozta, a meccset pedig 109 perc alatt nyerte meg.

Mindkét játékos három ászt ütött, a belga játékos hat kettős hibát vétett, Buzărnescu csak egyet. A nyerő ütések statisztikájában van Uytvanck volt jobb (28–22), de ki nem kényszerített hibája is több volt (35–31). Kettőjük párharcában most már a román lány vezet 2–1-gyel, 2017-ben a francia Poitiers-ben rendezett torna döntőjében Buzărnescu győzött, egy évvel később a budapesti nyolcaddöntőben van Uytvanck visszavágott.

Buzărnescu eddigi jutalma 11 300 dollár és 110 világranglistapont, a döntőbe jutásért pedig a hazaiak képviselője, a 24 éves Nao Hibino (146.) ellen játszik – utóbbi az első favorit tajvani Szu-vej Hsziét verte 6:4, 6:3-ra.

Borítókép: A román lány a legjobb négy közé jutott


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bartis Attila lesz a 45. ...
Untold? Helyi népszavazást!
Nemcsak a csillogás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ