Buzărnescu: egy nap alatt két győzelem

Buzărnescu: egy nap alatt két győzelem
Kiválóan kezdett a 32 esztendős román Mihaela Buzărnescu (136. a világranglistán) a mexikói Guadalajarában rendezett 235 238 dollár összdíjazású keménypályás tornán, egyesben és párosban is sikerrel vette az első akadályt.

Egyesben az első fordulóban Buzărnescu a három évvel fiatalabb amerikai CoCo Vandeweghével (228.) nagyot csatázott, egy perc híján három órát töltött a pályán, s végül 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2 arányban nyert. Mindkét játékos rengeteget hibázott, Vandeweghe 13, Buzărnescu 15 kettős hibát vétett, igaz, az amerikai 6 ászt is ütött. A bukaresti teniszező eddigi jutalma 3675 dollár és 30 WTA-pont, következő ellenfele pedig a második kiemelt cseh Marie Bouzkova (50.) lesz, a 22 éves teniszező 112 perc alatt a román Irina Maria Barát verte meg 6:3, 2:6, 6:3-ra. A 25 éves Bara (116.) párosban még versenyben van, a szlovén Dalila Jakupovics a társa, az első körben azonban az első favorit Desirae Krawczyk, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói) kettős ellen kezdenek.

Párosban Buzărnescu a német Anna-Lena Friedsam oldalán lépett pályára, s sokkal könnyebb feladatuk volt: a negyedik kiemelt kettős 6:4, 6:2 arányban igazolta a papírformát az Ana Blinkova, Kristina Kucova (orosz, szlovák) duó ellen. A találkozó egy órát és 13 percet tartott. Buzărnescuék következő ellenfele az Aliona Bolsova, Danka Kovinics (spanyol, montenegrói)–Eri Hozumi, Miju Kato (japán) párharc győztese lesz.

A tornán párosban a magyar Stollár Fanny is szerepel, az amerikai Maria Sanchez a társa. Az első fordulóban ők is nyertek, döntő rövidítésben bizonyultak jobbnak az Ingrid Neel, Tamara Zidansek (amerikai, szlovén) kettősnél, egy óra és 37 perc alatt 7:6 (1), 5:7, 10–4 arányban győztek. Következő ellenfelük a Karla Juvan, Anna Kalinszkaja (szlovén, orosz)–Caroline Dolehide, Vania King (amerikai, 2.) párharc győztese lesz.

A győztesek eddigi jutalma 2300 dollár és 60 világranglistapont.