Bronzéremmel zárt a Kolozsvári U-BT
Vissza

Bronzéremmel zárt a Kolozsvári U-BT

A döntőben való részvétel elszalasztása, majd Mihai Silvăşan edző lemondása után kissé keserű szájízzel, de legalább bajnoki bronzéremmel zárta az idényt a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata, amely csütörtökön este, Krajován megnyerte a két győzelemig tartó kisdöntő második mérkőzését is.

A találkozó Porter Silvanus Troupe triplájával indult, a krajovaiak mintegy jelezték, hogy nem okozna gondot számukra, ha a bronzcsata miatt még egyszer Kolozsvárra kellene látogatniuk. Az U-BT azonban érthető módon már most le kívánta zárni a két győzelemig tartó párharcot, így aztán az első 10 percben igen kiegyensúlyozott játékot láthattunk: hol egyik, hol másik csapat vezetett egy-egy kosárhosszal, végül a remek napot kifogó Andrei Calnicenco triplájának köszönhetően az U-BT egy ponttal nyerte meg e játékrészt (20:21). A második negyed elején úgy tűnt, hogy a házigazdák egérutat nyernek: zsinórban 9 pontot dobtak (29:21), s jó sorozatuknak csak a vezetőedzővé előlépett Dorin Pintea időkérése vetett véget. Egyenlíteni azonban csak a negyed hajrájában sikerült az U-BT-nek, ám rögtön ezután a vezetést is átvette: a krajovai csapat 3 és fél perces rövidzárlata során az eredmény 36:27-ről fordult 36:40-re…

Nagyszünet után igen motiváltan tértek vissza a pályára a vendégek, így nemsokára először mutatott az eredményjelző kétszámjegyű különbséget: 41:52. Nemsokára már-már a 20 pontot súrolta a kolozsváriak előnye, ám a negyed utolsó perceiben a hazaiaknak sikerült valamelyest lefaragniuk belőle, így az utolsó negyednek csak 12 pontos előnyből vágott neki az U-BT (54:66). A Krajovának azonban nem volt ereje tovább zárkózni, a különbség ismét nőni kezdett, 58:81-nél pedig már nemigen volt kérdés, ki nyeri a találkozót: a végén Dorin Pintea ismét kipróbálhatta az általában csak kispadot koptató fiatalabb játékosokat…

Végeredmény: • Krajovai U MSC–Kolozsvári U-BT 79:92 (20:21, 16:19, 18:26, 25:26); a kolozsvári pontszerzők: Andrei Calnicenco 19, Kyndall Dykes 15, Alhaji Mohammed, Tony Bernard Easley Jr. és Alekszandar Raszics 11–11, Nana Freuda Foulland 9, Darrin Ray Dorsey 6, Vida Dávid 4, Török Roland 3, Andrei Sergiu Mureşan 2, Kuti Nándor-Levente 1; játszott még Anders Abu Teir.

Tudor Costescu szövetségi kapitány kihirdette 23 fős bővített keretét az augusztusi előselejtezős tornára, az EuroBasket 2021-re való kijutásban nyáron az F-csoportban Szlovákia és Ciprus lesz az ellenfél. Az U-BT-ből ezúttal csak két játékost választottak ki: Kuti Nándor-Leventét és Török Rolandot.

Második mérkőzésén is sikeres volt idegenben a Nagyváradi MSC ESK Nagyszebenben, a férfi kosárlabda Nemzeti Liga döntő párharcában ismét két ponttal jobbnak bizonyult az alapszakasz győztes Nagyszebeni ESK-nál a Transilvania Sportcsarnokban. A címvédő ezúttal 64:62 (18:16, 16:16, 12:19, 18:11) arányban diadalmaskodott (az első meccsen 89:87 volt az eredmény), így a három győzelemig tartó sorozatban 2–0 arányban vezet. Következik június 2-án vasárnap a harmadik felvonás a nagyváradi Antonio Alexe Arénában.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ