Bölöni László: rajtam múlt, hogy nem lettem magyar szövetségi kapitány
Vissza

Bölöni László: rajtam múlt, hogy nem lettem magyar szövetségi kapitány

Bölöni László, a belga Royal Antwerpen csapatánál dolgozó labdarúgóedző szerint volt olyan pillanat a pályafutásában, amikor csak rajta múlott, hogy nem lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A 67 éves szakember, aki 2017 óta irányítja az antwerpenieket, az m4sportnak csütörtökön azt mondta: „feldobták neki a labdát, léphetett volna”, de a felkérés olyan pillanatban érkezett, amikor időre lett volna szüksége, hogy ezt a lépést úgy tegye meg, ahogy neki jó.

„Ez nem felelt meg a magyar szövetség akkori vezetésének, amit megértettem” – fogalmazott Bölöni.

Az edző elmondta, egyelőre nem tudja, marad-e jelenlegi állomáshelyén, de most inkább arra hajlik, hogy nem.

„Olyan szintre jutottunk, ahonnan a következő lépés a bajnoki címért folytatott harc lenne, ehhez azonban meglátásom szerint más edzői filozófiára van szükség” – jelentette ki. A Royal Antwerpennel – amelyet nagy múltú, jó anyagi hátterű klubként jellemzett – első szezonjában nyolcadik volt, az előző és a mostani, éppen csütörtökön lezárt kiírásban negyedik helyen végzett, emellett pedig kupadöntőbe jutott és az Európa Liga selejtezőjében is szerepelt.

Az edző hozzátette, hogy továbbra is „be van oltva a futballvírussal”, így a visszavonuláson egyelőre nem gondolkozik, azt azonban még nem tudta megmondani, hol folytatja pályafutását.

A marosvásárhelyi születésű, magyar, román és francia állampolgár Bölöni László játékosként 108 alkalommal szerepelt a román válogatottban, 25 gólt lőtt. Játékosként a középpályás a Marosvásárhelyi HSK/ASA (1970–1984), a Bukaresti Steaua (1984–1987), a belga Racing Jet Bruxelles (1987–1988), továbbá a francia US Creteil (1988–1989) és az US Orleans (1989–1992) színeiben fordult meg. A fogorvosi végzettségű szakember edzőként Franciaországban (AS Nancy, Stade Rennes, AS Monaco és RC Lens), Portugáliában (Sporting Lisszabon), az Egyesült Arab Emírségekben (El-Dzsazira, Al-Wahda és Al-Ittihad), Görögországban (Szaloniki PAOK), Katarban (Al-Khor) és Belgiumban (Standard de Liége és Royal Antwerpen) dolgozott. A román válogatottat 10 mérkőzésen irányította (2000–2001).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tengerparti járatokat indít júliusban a ...
Koronavírus – Újabb 187 ...
Négyen a nagyágyon: Keresztelünk ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ