Biztosan elhalasztják a Barca–Realt
Vissza

Biztosan elhalasztják a Barca–Realt

Biztosan elhalasztják az eredetileg október 26-ára kiírt FC Barcelona–Real Madrid rangadót, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) versenybizottsága hétfőig adott időt a csapatoknak és a ligának, hogy megegyezzenek a végleges időpontról.

A spanyol labdarúgás két zászlóshajójának jövő heti találkozója a katalóniai politikai helyzet, illetve az arra reagáló tüntetések miatt került veszélybe. A La Liga szerdán kérte a szövetséget, hogy a helyzetre való tekintettel a csapatok cseréljék fel a pályaválasztói jogot, azaz Madridban rendezzék a szezon első el Clásicóját, ám ezt mindkét csapat visszautasította.

Állítólag a két gárda kérésére felvetődött a december 18-i időpont, a hétközi (szerdai) meccs ötlete viszont nem tetszett a ligának, amely azt javasolta, hogy december 7-ére, szombatra halasszák a rangadót. Ebben az esetben azonban a Barca és a Real 16. fordulóbeli bajnokiját is más időpontra kellene tenni, amihez a két ellenfél, a Real Mallorca, illetve az Espanyol Barcelona beleegyezése is szükséges.

A Marca pénteki beszámolója szerint a versenybizottság végül úgy döntött, hétfő 10 óráig ad időt a két csapatnak, valamint a ligának, hogy a három fél megegyezzen az el Clásico időpontjáról. Egyúttal az is eldőlt, hogy biztosan halasztják a szezon első Barca–Realját, ami egyben azt jelenti, hogy a jövő heti BL-meccsek után egyhetes (kényszer)pihenőt kapnak az együttesek.

A rangadó előtt, a spanyol bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján a Barcelona az Eibar, míg a Real Madrid a Mallorca vendége lesz. A címvédő katalán együttes nyolc fordulót követően 16 pontjával a tabella második helyén áll, kétpontos hátrányban az éllovas Real Madrid mögött.

A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hároméves késéssel zajlik a HPV elleni ...
Aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért ...
Sporthírek röviden

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ