Bemutatta utolsó filmjét Robert Redford
Vissza

Bemutatta utolsó filmjét Robert Redford

Tapssal ünnepelte a visszavonuló Robert Redfordot a kanadai Torontói Nemzetközi Filmfesztivál közönsége, a 81 éves színész utolsó filmjének bemutatója hétfőn, a filmes seregszemlén volt.

Redford utolsó, The Old Man & the Gun című filmjében egy bankrablót alakít, akit 60 év alatt 17 alkalommal kaptak el, és akinek valahogy mindig sikerült megszökni a börtönből.

– Mindig, már gyerekkorom óta vonzott a törvényenkívüliség, színészként sokszor játszottam ilyen karaktereket – mesélte a színész a filmje hétfői bemutatóján.

Redford múlt hónapban jelentette be, hogy visszavonul a színésszettől. Akkor azt nyilatkozta: több időt szeretne szánni a festészetnek és rendezésnek.

Robert Redfordot főként a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, A nagy balhé vagy Az elnök emberei című filmekben nyújtott alakításáért, az Átlagemberek, a Folyó szeli ketté vagy A hallgatás szabálya című filmek rendezőjeként, valamint Broadway-sztárként ismerheti a közönség, de a színész a független filmművészetért is sokat tett, ő a társalapítója a Sundance Intézetnek, valamit az azonos nevű filmfesztiválnak is.

A színész az 1980-as évektől kezdődően gyakran fordult meg a kamera másik oldalán, rendezőként is sikeres. Az Átlagemberek című rendezői debütfilmje két Oscar-díjat is hozott neki, egyet a rendezésért kapott. A színész munkásságát 2002-ben életműért járó Oscar-díjjal ismerték el.

A The Old Man & the Gun című filmet, amelynek szereposztásában Redford mellett Sissy Spacek, Danny Glover és Casey Affleck neve is olvasható, szeptember 28-án kerül a romániai moziforgalmazásba.

(Borítókép: Jelenet a The Old Man & the Gun című filmből. Fotó: www.imdb.com)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megkezdődött a Trump elleni eljárás ...
Megvizsgálják, gyűlöletbeszédnek ...
Érzelmek háborúja… avagy mi rejlik az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ