Bajnokok Ligája: tíz csapat küzd hat helyért
Vissza

Bajnokok Ligája: tíz csapat küzd hat helyért

Az E-, az F-, a G- és a H-csoportban csak két hely foglalt a nyolcaddöntőbe jutás szempontjából a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör hatodik, utolsó fordulója előtt, így kedden tíz csapat küzd a kiadó hat helyért. Köztük van a címvédő FC Liverpool és a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Red Bull Salzburg is, a két együttes egymással találkozik.

A salzburgi összecsapáson már egy döntetlen is elég az angol bajnokságban toronymagasan éllovas Liverpoolnak a továbbjutáshoz, vereség esetén viszont az osztrákok beérik őket, és akkor az egymás elleni eredmény dönt. Angliában 4–3-ra győzött Jürgen Klopp együttese, amelynek kiesése nagy meglepetés lenne. Legutóbb a 2012–2013-as BL-kiírásban nem jutott az egyenes kieséses szakaszba a címvédő, akkor a Chelsea végzett a csoportjában harmadikként, miután az egymás elleni összevetésben alulmaradt a vele azonos pontszámmal végzett Sahtar Donyeckkel szemben.

Ebben a csoportban még az SSC Nápoly áll továbbjutó helyen a zárókör előtt, és ha nem kap ki, ott is marad. Az erőviszonyok ismeretében Carlo Ancelotti csapatának erre jó esélye van a Ianis Hagit is foglalkoztató KRC Genkkel szemben – főként hazai pályán –, mégis figyelmeztető, hogy az olaszok az utóbbi kilenc tétmérkőzésükön nyeretlenek maradtak, hét döntetlen mellett kétszer kikaptak. Hármas holtverseny esetén viszont a nápolyiaké a legjobb mutató.

Az F-csoportban az FC Barcelona biztos csoportelsőként lép tovább, mögötte a Milánói Internazionale és a Borussia Dortmund reménykedhet még. Az olaszok bízhatnak abban, hogy keddi ellenfelüknek, a katalánoknak már kevés motivációjuk maradt erre a találkozóra, a németek pedig abban, hogy Dortmundban érvényre tudják juttatni erőfölényüket Nicolae Stanciu csapatával, a Slavia Prágával szemben. Pontazonosság esetén az Intern jobb a Borussiáál.

A G-jelű négyesben a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Lipcse már az ötödik fordulót követően bebiztosította továbbjutását, történelmi tettként először került az egyenes kieséses szakaszba. A német együttes Lyonban vendégszerepel, ahol a házigazda francia csapat még reménykedhet a továbbjutásban (a lyoniak keretéből kikerült a román idegenlégiós Ciprian Tătăruşanu kapus). Reménykedhet a Benficához látogató Zenit is, a portugáloknak a BL-tavasz már elúszott, de a harmadik helyre, így az Európa Ligába való átsorolásra még esélyesek.

A H-csoportban a továbbjutásban még bízó három gárda közül az Ajax van a legkedvezőbb helyzetben: az előző szezonban elődöntős, Răzvan Marint is foglalkoztató hollandoknak kétpontos előnyük van riválisaikkal szemben, és kedden otthon játszanak. Ellenfelük viszont a továbbjutásban még reménykedők egyike, a Valencia lesz, miközben a Chelsea azt a Lille-t látja vendégül, amely már biztos búcsúzó.

A keddi program (az UEFA oldaláról), csoportkör, 6. (utolsó) forduló (a találkozók – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

E-csoport: • SSC Nápoly (olasz)–KRC Genk (belga) – 19.55-kor, élőben közvetíti a Look Plus, a DigiSport2 és Telekom Sport3 tévéadó • Red Bull Salzburg (osztrák)–FC Liverpool (angol) – 19.55-kor, Look Sport, DigiSport1 és Telekom Sport2. A csoport állása: 1. Liverpool 10 pont, 2. Nápoly 9, 3. Salzburg 7, 4. Genk 1.F-csoport: • Borussia Dortmund (német)–Slavia Prága (cseh) – Look Sport2, DigiSport2 és Telekom Sport2 • Milánói Internazionale (olasz)–FC Barcelona (spanyol) – Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1. Az állás: 1. (már továbbjutott) Barcelona 11 pont, 2. Inter 7 (9–7), 3. Dortmund 7 (6–7), 4. Slavia 2.

G-csoport: • Olympique Lyon (francia)–RB Lipcse (német) • Benfica Lisszabon (portugál)–Zenit Szentpétervár (orosz). Az állás: 1. (már továbbjutott) Lipcse 10 pont, 2. Zenit 7, 3. Lyon 7, 4. Benfica 4.H-csoport: • Chelsea (angol)–OSC Lille (francia) – Look Sport3, DigiSport4 és Telekom Sport4• Ajax Amszterdam (holland)–Valencia CF (spanyol) – Look Sport, DigiSport3 és Telekom Sport3. Az állás: 1. Ajax 10 pont, 2. Valencia 8, 3. Chelsea 8, 4. Lille 1.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Május 16-tól folytatódik az oktatás?
Biztos nem vált online kiadásra a ...
Elnapolják a Transilvania Nemzetközi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ