Bajnokok Ligája: bosnyák ellenféllel kezd a Kolozsvári U-BT
Vissza

Bajnokok Ligája: bosnyák ellenféllel kezd a Kolozsvári U-BT

Kisorsolták ma délben a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőinek, illetve csoportkörének párosítását. A kiírásban a – tavaly „csak” a második számú kupasorozatban, az Európa Ligában érdekelt, ott a negyeddöntőig jutó – Kolozsvári U-BT képviseli Romániát, egyelőre a selejtezőkben. A csoportkörbe kerülésért Duško Vujošević és Mihai Silvăşan együttesének két találkozót kell megnyernie, első ellenfele a bosznia-hercegovinai Igokea Aleksandrovac KK lesz – ha egyáltalán megszervezik a selejtezőt a koronavírusjárvány közepette…

Borítókép: u-bt.ro

A Bajnokok Ligája selejtezőiben 16 csapat érdekelt, ám közülük csupán négy juthat a főtáblára, azaz a 32 csapatot felvonultató csoportkörbe.

A tegnapi, genfi sorsoláson a Kolozsvári U-BT együttesét a második kalapba sorolták, ami azt jelenti, hogy az első párharcban idegenben kezd, s így a visszavágón élvezheti a hazai pálya előnyét. Ellenfelei a harmadik kalapból, azaz a BC Balkan Botevgrad (bolgár), Hapoel Tel Aviv (izraeli), KK Igokea Aleksandrovac (bosnyák) vagy Iraklis Salonic (görög) együttesek közül kerülhettek ki.

Az első selejtezőfordulót szeptember 15-én és 18-án, a másodikat szeptember 22-én illetve 25-én rendezik. Ha az U-BT továbblép az elsőből, akkor a Sporting Lisszabon (portugál) és a Fribourg Olympic (svájci) összecsapás győztesével játszik a csoportkörbe jutásért. Amennyiben ez sikerülne, a C csoportban lenne érdekelt, amelynek tagjai a Darussafaka Tekfen (török), Filou Oostende (belga), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (izraeli), Happy Casa Brindisi (olasz), Limoges CSP (francia), San Pablo Burgos (spanyol) és Turk Telekom (török).

A bosnyák bajnok Igokea Aleksandrovac az ex-jugoszláv kosárlabda egyik legerősebb csapata. 2001 óta hétszer nyerte meg a bajnokságot, és hétszer a kupát. Hazai mérkőzéseit a mintegy 3000 ezer férőhelyes Laktaši-i Sportcsarnokban játssza, jelenleg három amerikai idegenlégióst és öt szerb játékost is soraiban tud.

Mihai Silvășan, az U-BT vezetőedzője a sorsolás után azt emelte ki a klub honlapján, hogy a selejtezők lebonyolítása egyelőre bizonytalan, és a járványhelyzet alakulásától függ. „Mi úgy fogunk készülni, hogy játékra készek legyünk. Bizakodóak vagyunk, nagyon szeretnénk bejutni a csoportokba, és minden tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében” – nyilatkozta.

Falco: ismét egy csoportban a Dijonnal és a Zaragozával

Akárcsak az előző szezonban, a Falco KC Szombathely ismét egy csoportba került a francia Dijonnal és a spanyol Zaragozával a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája főtábláján. A tavalyi magyar bajnok e két csapaton kívül a cseh Nymburkkal, az orosz Nyizsnij Novgoroddal, a török Bursával, a lengyel Lublinnal és egy selejtezőből érkező riválissal (a görög Iraklisz, a ciprusi Keravnosz, az ukrán Dnyipro vagy a holland Groningen) találkozik az október 13-án rajtoló főtáblán.

A csoportból a legjobb négy jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A Gasper Okorn vezetőedző által irányított vasiak ősszel rögtön a 32 csapatos főtáblán kezdenek. A Falco a 2019/2020-as idényben – újoncként, a selejtezőből feljutva a főtáblára – hat győzelemmel és nyolc vereséggel csoportja ötödik helyén zárt februárban.

Márciusban a BL 2019/2020-as szezonja a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, és egy nyolcas döntővel zárul majd le szeptember végén.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bajnokok Ligája: a Ferencváros 55 év ...
Táblagépeket ajánlott fel Kolozs megyei ...
Más módszerrel kell tanítani és tanulni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ