Bábokkal telnek meg a Bánffy-palota termei
Vissza

Bábokkal telnek meg a Bánffy-palota termei

Idén is átköltöznek a Bánffy-palota kiállítótermeibe a kolozsvári Puck Bábszínház bábjai: a 2021/2022-es évadban bemutatott előadásokból készült Bábok Múzeuma kiállítást július 6. és 17. között lehet megtekinteni a Művészeti Múzeumban – olvasható a bábszínház közleményében.

A Bábok Múzeumának 16. kiadása két magyar, illetve két román nyelvű előadás bábjait és díszletelemeit mutatja be a közönség számára. „A 2021 októberében bemutatott Varga Ibolya által rendezett Plüm-Plüm kalandjai, valamint a Rumi László rendezte, 2022 januárjában bemutatott A brémai muzsikusok szereplői mind arra várnak, hogy közelebbről is megismerkedjenek a gyerekekkel, a színpad-nézőtér távolságot leküzdve, testközelből szemlélhessék egymást” – írják közleményükben a szervezők.

A román tagozat részéről az Alfonzó és a boszorkány (Alfonso și vrăjitoarea, r. Decebal Marin), valamint A nyughatatlan kalap (Pălăria buclucașă, r. Rachel Warr) című előadások bábjai láthatók a kiállítótérben.

Mint írják, az idei tárlat újdonságot is tartogat, hiszen nem csak a bábok és a díszletelemek tekinthetők meg, hanem a Kolozsvári Műszaki Egyetem (UTCN) építészet szakos diákjainak látványtervei is. A diákok a WonderSpace projekt részeként 2022 szeptemberében zajló WonderPuck Utcaszínház Fesztivál dekorációjára javasoltak ötleteket, ezeknek az elkészült makettjeit láthatják az érdeklődők a kiállításon, az őszi fesztivál alatt pedig majd a kiválasztott munkákat teljes nagyságukban is meg lehet tekinteni. 

A Bábok Múzeuma a Bánffy-palota programja és jegyárai szerint látogatható, hétfő és kedd kivételével naponta 10 és 17 óra között.

(Borítókép forrása: Puck Bábszínház) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ