Armel Operafesztivál – budapesti és bécsi helyszínekkel
Vissza

Armel Operafesztivál – budapesti és bécsi helyszínekkel

Az Izlandi Operaház Brothers című előadásával ma kezdődik és szombatig tart az idei Armel Operafesztivál, amelyen öt produkciót láthat a közönség.

A fesztivál nyitónapján a budapesti Müpában az Izlandi Operaház Brothers című előadása Kasper Holten rendezésében látható, míg másnap az Egy eltűnt férfi naplója című kortárs belga produkció bemutatója lesz Ivo van Hove rendezésében. 

Az Armel Opera Festival két magyarországi előadást mutat be Bécsben. Mozart Figaro házassága című művét Szabó Máté rendezésében tekinthetik meg az érdeklődők csütörtökön. Az előadást a Co-Opera nemzetközi operaszínpadokon is jól ismert énekesei mellett a Győri Nemzeti Színház karmestere, énekkara és zenekara közreműködésével mutatják be. 

Dargay Marcell és Horváth Csaba El valahová című operájának ősbemutatóját pénteken tartják Horváth Csaba rendezésében. Az előadás a Forte Társulat művészeivel, két operaénekessel, a Metrum Ensemble és a Trafó Kortárs Művészetek Háza együttműködésében jön létre. Az előadást a bécsi bemutató után a budapesti Trafóban tűzik műsorra. 

Az előadásokra belépőjeggyel rendelkező nézők ingyenes operabusszal utazhatnak Budapestről a bécsi előadások helyszínére. 

A fesztivál záró előadása szombaton Mozart Don Giovanni című műve lesz a Müpában, Alföldi Róbert rendezésében. A közönség ebben a produkcióban láthatja a főbb szerepekben az Armel Operaversenyen kiválasztott három énekest. 

A fesztiválon a nemzetközi zsűri a legjobb előadót és a legjobb produkciót is díjazza, az eredményhirdetést vasárnap tartják a Müpában.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Jövőt akar teremteni a BBTE a székelyudvarhelyi fiataloknak
Sporthírek röviden
Romániai származású püspököket nevezett ki a pápa

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ