Alonso második lett a Dakar nyolcadik szakaszán
Vissza

Alonso második lett a Dakar nyolcadik szakaszán

A Mathieu Serradori, Fabian Lurquin francia, belga páros nyerte a Szaúd-Arábiában rendezett Dakar rali hétfőn rendezett nyolcadik szakaszát, amelyen a kétszeres Forma–1-es világbajnok Fernando Alonso másodikként ért célba.

Serradoriék kevéssel több mint négy perccel voltak gyorsabbak a 477 kilométeres távon, mint Alonso és honfitárs navigátora, Marc Coma. Harmadikként az Orlando Terranova–Bernardo Graue argentin kettős zárt.

Az összetettben továbbra is a spanyol Carlos Sainz, Lucas Cruz duó vezet, őket csaknem hétperces hátránnyal követi a címvédő katari Nászer Száleh al-Attijah, míg a korábbi 13-szoros Dakar-győztes Stéphane Peterhanselék hátránya több mint 13 perc. A hétfőn győztes Serradoriék az összetettben hetedikek, Alonsóék a 13. pozícióból várják a folytatást.

A motorosok és a quadosok kihagyták a hétfői szakaszt, a szervezők ugyanis a portugál Paulo Goncalves vasárnapi halála miatt törölték az etapot. A verseny péntekig tart.

Korábban a vasárnapi hetedik szakaszon az élen álló spanyol Carlos Sainz–Lucas Cruz (Mini) bizonyult a legjobbnak, a motorosoknál az argentin Kevin Benavidest (Honda) hirdették ki győztesnek (a szintén hondás Joan Barreda ért be elsőnek a célba, de a dél-amerikainak jóváírták az idejét, amit Goncalves megsegítésével töltött). A szatmárnémeti Gyenes Emánuel (Autonet Motorcyle Team) a 31. helyen végzett, összetettben a 33. helyen folytatja. Szombaton szünnap volt, a pénteki hatodik szakaszt az autósoknál a francia Stéphane Peterhansel (Mini), a motorosoknál az egyesült államokbeli Ricky Brabec (Honda) nyerte (Gyenes a 34-ként ért célba).

Eredmények, 8. szakasz, Vadi ad-Davaszir–Vadi ad-Davaszir, 477 km:

Autósok: 1. Mathieu Serradori, Fabian Lurquin (francia, belga, SRT) 3:48:23 óra, 2. Fernando Alonso, Marc Coma (spanyol, Toyota) 4:04 perc hátrány, 3. Orlando Terranova, Bernardo Graue (argentin, Mini) 6:19 p. h. Az összetett élcsoportja: 1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Mini) 31:56:52 óra, 2. Nászer Száleh al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota) 6:40 perc hátrány, 3. Stéphane Peterhansel, Paulo Fiuza (francia, portugál, Mini) 13:09 p. h.Motorosok, az összetett állása: 1. Ricky Brabec (amerikai, Honda) 28:25:01 óra, 2. Pablo Quintanilla (chilei, Husqvarna) 24:48 perc hátrány, 3. Jose Ignacio Cornejo Florimo (chilei, Honda) 27:01 p. h., …, 33. GYENES EMÁNUEL 6:08:03 Ó. H.Kedden, a kilencedik szakaszon a Vadi ad-Davaszir és Harad közötti 410 kilométeres mért szakasz vár a mezőnyre.

Az első szaúdi Dakaron öt kategóriában, autóval, kamionnal, motorkerékpárral, quaddal, valamint az első alkalommal külön géposztályba sorolt, négykerék-meghajtású buggykkal mérik össze tudásukat az indulók, akiknek 12 nap alatt 5000 kilométer gyorsasági szakaszt, összesen 7500 kilométeres távot kell megtenniük Dzsiddából rajtolva, és a Rijádtól 40 kilométeres távolságra lévő, építés alatt álló szórakoztató-, sport- és rendezvényközpontba, Kiddijába érkezve. Magyarországi induló nincs.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megviseli az albérletpiacot az ...
Simona Halep római diadala
Pármai Filmzenei Fesztivál: legjobb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ