A távmunka miatt enyhén nőtt az internetforgalom
Vissza

A távmunka miatt enyhén nőtt az internetforgalom

Az RDS-RCS távközlési cég képviselőitől megtudtuk: az elmúlt napokban a Digi hálózatban mérsékelt adatforgalmi növekedés észlelhető, ugyanis szinte valamennyi cég elrendelte, hogy munkatársai otthonról végezzék feladatukat. A tájékoztatás szerint a növekedés elsősorban a vezetékes internetkapcsolat esetében tapasztalható, a mobil adatátviteli forgalom esetében pedig szintén enyhe emelkedés észlelhető.

Ugyanakkor mérsékelt növekedés észlelhető az online megrendelések vonatkozásában. Úgy ítélik meg, ez a trend az elkövetkezőkben is jellemző lesz, az ügyfelek pozitívan reagáltak a cég kampányára és a hatóságoknak azon felhívására, hogy a cégek részesítsék előnyben a távmunkát.

„Az elmúlt időszakban mintegy 30 százalékkal nőtt az elektronikus számlafizetések aránya. Az utóbbi évek műszaki befektetéseknek köszönhetően a Digi hálózata a legfejlettebb a régióban. A szolgáltatások normális üzemben működnek, rendelkezünk műszaki és emberi erőforrásokkal bármely igény kielégítésére” – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

Felhívják az előfizetők figyelmét: ne módosítsanak a cég tulajdonában álló otthoni eszközökön, ne mozdítsák el a kábeleket annak érdekében, hogy a hibaelhárító csapat munkatársainak ne kelljen bemenniük a lakásokba.

„Figyelmeztetjük ügyfeleinket, hogy ebben az időszakban megnövekedhet a digitális támadások száma, senkinek sem szabad megadnia adatait emailban érkezett felkérésre, ellenőrizzék annak feladóját. A hekkerek kihasználják a jelenlegi helyzetet, és az új koronavírussal kapcsolatos információkkal próbálják csőbe húzni az embereket” – áll a közleményben.

Bevásárol az ortopédia, nem fogy az alkohol

A Kolozsvári Ortopédiai Kórházba utalt egyik betegtől megtudtuk: az orvosoktól értesült arról, hogy eddig egyetlen koronavírus-gyanús személy sem volt az egészségügyi intézmény sürgősségi osztályán. –Azt is megtudtam, hogy nagy erőkkel dolgoznak néhány kórterem berendezésén és megfelelő elszigetelésén, ugyanis arra számítanak, szükség lehet rájuk, amennyiben vírussal fertőzött személy szenved balesetet, s meg kell műteniük – fogalmazott. Ugyanakkor bevásárolnak a szükséges kórházi fogyóanyagból, ugyanis nagyobb gond esetén nagyobb mennyiségre van szükség. Lelkileg mindenki fel van készülve rá, hogy idővel az ortopédiára is szállíthatnak koronavírussal fertőzött beteget – nyilatkozta a Szabadságnak egy neve elhallgatását kérő páciens.

A napokban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint az otthonról történő munkavégzés, az önkéntes elszigetelődés miatt megnőtt az alkohol-fogyasztás. A belvárosban működő egyik alkohol nagybani-kereskedés két képviselőjét erről kérdeztük. – Mi is arra számítottunk, hogy ebben az időszakban többet isznak majd az emberek: egyesek örömükben, hogy nem kell munkába menniük, mások pedig aggodalmukban az új koronavírus rohamos terjedése miatt. De korántsem így alakulnak az eladások, pedig reménykedtünk, hogy az öröm vagy a bánat fellendíti a boltot. Ha a napokban nem változik a helyzet, bezárjuk a boltot, s mindenkit arra kérünk, hogy interneten rendeljen. Sajnos eddig ezt sem vették igénybe, hiába ücsörög az üzlet előtt a futárszolgálat cég bringása, unatkozik, internetezik, várja a rendeléseket – mutattak a padon heverésző fiatalemberre az alkoholbolt munkatársai, akik az üzlet előtt cigarettáztak, s várták az ügyfeleket.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tătaru Kolozsváron: növelik a kórházak ...
Klímasemlegessé, élhetővé tennék ...
Erdélyi online konzultáció 2020

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ