A magyar élvonalban indulna a Bukaresti Dinamó
Kézilabda
Kézilabda
Vissza

A magyar élvonalban indulna a Bukaresti Dinamó

A Bölények Ligájában bajnoki címvédő Bukaresti Dinamó férfi kézilabdacsapata ősztől a magyar élvonalban szeretne szerepelni – jelentette be Ovidiu Semen klubmenedzser, aki szerint azért döntöttek így, mert a hazai szakszövetség (FRH) határozata értelmében a következő idénytől csapatonként legfeljebb három olyan játékos szerepeltetésére lesz lehetőség, aki nem európai uniós állampolgár – márpedig a bukarestieknek jelenleg nyolc ilyen kézilabdázójuk van.

„Ha ezt a döntést nem lehet megváltoztatni, a következő szezonban már nem veszünk részt a román bajnokságban, és az egyik környező ország, valószínűleg Magyarország élvonalában indulunk” – idézte Sement a TVR Sport honlapja.

Hangsúlyozta, miután egykori játékosuk, a 2009 februárjában meggyilkolt Marian Cozma évekig Veszprémben szerepelt, nagyon jó a kapcsolatuk a klubbal. Már kapcsolatba is léptek a magyar szövetséggel (MKSZ), hogy mielőbb megoldást találjanak a problémájukra.

Az MKSZ ugyanakkor kedd esti közleményében cáfolta a megkeresést. „A Magyar Kézilabda Szövetséget eddig a Dinamó és más sem kereste meg a bukarestiek magyar bajnokságban való indulásával kapcsolatban” – írták.

Mint ismeretes, a Dinamo a mostani európai szezonban a Bajnokok Ligája alsó ágán szerepelt, a rájátszásban elbúcsúztatta a portugál Sporting CP együttesét, a negyeddöntőbe kerülésért pedig a Paris Saint-Germain lesz az ellenfele.

Egyébként nem a bukaresti együttes lenne az első külföldi csapat a magyar NB I-ben, a férfiaknál a szlovák Tatran Presov a 2009/10-es és a 2010/11-es idény alapszakaszában is szerepelt, a nőknél pedig az osztrák Hypo Niederösterreich játszott a 2003/04-es szezon alapszakaszában.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Otthonról színházat – online ...
A legtöbb idegenlégiós csapata a ...
Kolozsvári reptér: kétszáz alkalmazott ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ