Szondi

Zoltán

Vlagyimir Putyin következetesen azt állítja, hogy a Nyugat átverte Oroszországot azzal, hogy a hidegháború végén tovább bővítette a NATO-t kelet felé. Van-e bármilyen igazságalapja ennek az állításnak? – teszi fel a kérdést a Der Spiegel, Németország legbefolyásosabb hetilapja. A válasz röviden annyi: a helyzet bonyolult…
Máskép(p)
„Ahhoz, hogy kifürkésszük Putyin céljait, meg kell értenünk, milyen személyes és politikai kapcsolatok fűzik Ukrajnához, illetve azt az elszánt törekvését, hogy az országot ismét orosz befolyás alá vonja”, írja Simon Shuster. A Time Magazine munkatársa Dariához, egy szégyenlős, nagy, barnaszemű fiatal ukrán lányhoz vezeti vissza a szálakat. (Többek közt…)
Máskép(p)
Több mint 100 éve a jövővel kapcsolatos elképzelések, teóriák egyik örökzöld témája a repülő autó volt. A még most is távolinak tűnő cél azonban közelebb van, mint azt gondolnánk! Mi több, ennyire közel még soha nem álltunk ahhoz, hogy repülő taxikban furikázzunk a város felett.
Máskép(p)
Sokunkban felmerült már a kérdés: miért látjuk szinte minden terméken, hogy „Made in China”? Honnan ered az a cseppet sem alaptalan sztereotípia, hogy „ne vegyél kínait, ha minőségit akarsz”? A válasz ezekre a kérdésekre Kína megdöbbentően agresszív kereskedelmi politikájában rejlik, amely inkább magának a kínai államnak kedvez, mintsem a dolgozó embernek.
Gazdaság
Lemondott Peter Sloly ottawai rendőrfőnök, miután hevesen bírálták őt is azért, ahogyan a koronavírus elleni oltási kötelezettség miatt kezdődött kamionos tüntetéseket kezelte - jelentette a kanadai CBC.
Külpol
Az orosz invázió puszta ötlete is elég ahhoz, hogy pánikot keltsen a nyugati emberben. Habár az ukrán-orosz helyzet mögött álló szándékok még mindig ködösek, jelenlegi információink alapján nehéz optimistának maradni.
Külpol
Sok mendemonda kering a Facebook és az Instagram teljes megszüntetéséről Európában. Megnyugtatjuk olvasóinkat: az uralkodó médiaplatformok még egy jó darabig szerves részét fogják képezni életünknek. "Egyáltalán nem kívánunk és nem is tervezzük, hogy kivonulunk Európából”, idézzük a Meta szóvivőjét.
Máskép(p)