XV. Szakmai Napok – Business & Law Talks

Idén ismét megszervezik a XV. Szakmai Napok – Business & Law Talks szakmai konferenciát április 27-28 között Kolozsváron. A Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium tizennégy éves múltra visszatekintő eseménye elsősorban az egyetemi hallgatókat szólítja meg, de eseményük nyitott minden korosztály számára.

Célja a szakemberek és az érdeklődők közti kapcsolatteremtés és tudásátadás, az aktuális országos valamint nemzetközi gazdasági és jogi kérdések közös elemzésén keresztül.

Az idei, tizenötödik kiadás A munka jövője – alkalmazkodás a változó környezethez (Future of Work – Adapting to the Changing Landscape) címmel startol el, a fejlődés és változás témáját járja körül különböző szakterületek kiemelkedő képviselőit megszólaltatva. A XV. Szakmai Napok – Business & Law Talks előadói közt szerepel Balogh Levente, üzletember, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Bartóki-Gönzcy Balázs, a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, a Világűr és -Politika Kutatóintézet vezetője, Cseke Attila, szenátor, korábbi fejlesztésügyi miniszter, Pogátsa Zoltán, magyarországi közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője, Molnár Zsolt, Nép Ügyvédje helyettes, George Zlati, ügyvéd, büntetőjog és informatikai bűnözés szakértő, és még sokan mások. Az előadások három nyelven – magyarul, románul és angolul – zajlanak és olyan gazdasági, politikai, jogi problémákat vitatnak meg a munkaerőpiaci változásokra fókuszálva, amelyekkel szemben a társadalomnak felkészültnek és rugalmasnak kell lennie. A részletes program mind az esemény, mind a szakkollégium Facebook- és Instagram-oldalán megtalálható.

A részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, a regisztrációs ív az esemény közösségi oldalain található meg. A regisztráció április 26-án, pénteken 14 órakor vagy a helyek beteltekor zárul. Hétfő reggelig több mint százan regisztráltak az eseményre, így aki ott szeretne lenni, ne habozzon a jelentkezéssel.