Zűrös hétvége a katasztrófavédelemnél

Zűrös hétvége a katasztrófavédelemnél
Az elmúlt hétvégén országszerte 4175 sürgősségi esetben kellett a tűzoltóknak közbelépniük, 3249 esetben pedig a rohammentősök beavatkozására szorultak emberek – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőségnek (IGSU) az Agerpres hírügynökség által idézett hétfői tájékoztatásából.

A katasztrófavédelem csapatai az akciók nagy részében egészségügyi sürgősségi helyzetet oldottak meg; ezeken kívül 170 tüzet oltottak el, 735 esetben pedig bajbajutott emberek vagy állatok segítségére siettek, vagy fel nem robbant lövedékeket hatástalanítottak. Autóbaleset következtében roncsok közé szorult embereket 21 esetben kellett kiemelniük a gyors-beavatkozási csapatoknak a gépkocsi maradványok közül; a közúti balesetekben az elmúlt hétvégén három ember vesztette életét.

A katonai tűzoltók 19 embert mentettek meg az elmúlt napokban. Szintén a hétvégén 25-ször volt szükség a lakosság figyelmeztetésére a RO-alert rendszeren keresztül, 17 esetben vadállatok közelsége, nyolc esetben pedig veszélyes időjárási körülmények miatt.