Zenei utazások Várfalván

A kolozsvári Operettissimo együttes kulturális kezdeményezése

Zenei utazások Várfalván
Második alkalommal tart előadást Zenei utazások Várfalván címmel a kolozsvári Operettissimo együttes október 27-én, 18 órakor a kövendi kultúrotthonban. Az eseményen a leghíresebb musicalek és operettek slágerei csendülnek fel.

A kezdeményezés öt koncertből és négy diákoknak szóló oktatási előadásból áll, amely a Zenei utazások Várfalván című projekt része. A rendezvénysorozat az országos helyreállítási terv támogatásával, valamint a várfalvai polgármesteri hivatal és helyi tanács társfinanszírozásával valósul meg. 

Plesa Róbert, az együttes alapítója és a projekt vezetője elmondta: a kezdeményezés célja az értékmutatás, amely a későbbiekben részben vagy egészben kamatoztatható más településeken, vagy más kulturális szereplők által. A projekt olyan értéknormákat fog nyújtani, amely a közönség kulturális nevelését biztosítja főleg zenei téren, olyan változást eredményezve, amely hosszútávon is fenntartható. Ez a kulturális kezdeményezés számos várfalvi gyermek és fiatal művészi készségeit és ismereteit hivatott fejleszteni modern és innovatív oktatási forma segítségével. A projekt magas színvonala, az előadások sokszínűsége és a magyar, román, valamint angol nyelvű interakció hozzájárul a befogadás, a sokszínűség és a tolerancia fejlesztéséhez művészi eszközök segítségével.

Szeretettel várnak mindenkit az eseménye!