Vizualia – művészetis diákok munkái Kolozsváron

Vizualia – művészetis diákok munkái Kolozsváron
Az innovatív, kísérleti kortárs képzőművészeti technikákat, a hagyományok és az újdonságok fúzióját járja körül a Vizualia – Festészeti, Grafikai és Fényképészeti Fesztivál, amelyet negyedik alkalommal szerveznek meg Kolozsváron.

Az október 28–29. között zajló rendezvényen a kolozsvári, iași-i és temesvári művészeti egyetemek, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, valamint a iași-i, temesvári, petrozsényi, marosvásárhelyi diákművelődési házak tanulói, hallgatói mutatkoznak be a nagyközönség előtt.

A kétnapos fesztivál során összesen hat kiállítás nyílik meg a kolozsvári Diákművelődési Ház különböző termeiben, az érdeklődők pedig grafikai, festészeti és fotós műhelymunkákon bővíthetik ismereteiket. A foglalkozások célja a tapasztalatok megosztása, valamint új, innovatív technikák feltérképezése, ezek eredményeit október 29-én, kedden délután 5 és 6 órától mutatják be.

A fesztivált kedden 18 órakor zárják, a zárógálán a résztvevők diplomákat vehetnek át, és értékelhetik a Vizuális idei kiadását.

A kolozsvári közönség a hat kiállításba rendezett több mint 200 munkát október 28. és november 3. között tekintheti meg a Diákművelődési Házban, naponta 10 és 18 óra között. A tárlatokra a belépés ingyenes.