Virtuózok: február 20-ig lehet jelentkezni

Virtuózok: február 20-ig lehet jelentkezni
Tavasszal indul a Duna Televízióban a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor negyedik évada, amelynek jelentkezési határidejét február 20-ig meghosszabították a szervezők – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Bár a vetélkedőre Magyarországról és a határon túlról egyaránt szép számmal jelentkeztek, a közmédia továbbra is várja a műsorra jelentkezőket. Pályázni a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon lehet, ahol az online jelentkezési lap kitöltésén túl a pályázóknak egy videót is fel kell tölteniük az előadandó zeneműről – olvasható a közleményben. A műsorba három korcsoportba lehet jelentkezni: kicsik, tinik és nagyok jelentkezését várják.

A Kicsik korcsoportjában 2003. június 1. és 2011. május 31. között született gyerekek mérhetik össze tudásukat. A Tinik korcsoportjában az 1998. június 1. és 2003. május 31. között született fiatalok indulhatnak, az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született ifjak pedig a Nagyok korcsoportjának hangszeres mezőnyében bizonyíthatnak. A Nagyok korcsoportjának ének kategóriájába az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A Virtuózokba azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene hangszereinek egyikén vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Visszavárják az idei szériába azokat a versenyzőket is, akik az előző három sorozatban a válogató műsorokból nem jutottak tovább, de ismét szeretnék magukat megmérettetni.

A tehetségkutatáson túl a Virtuózok célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét, felmutatva annak szépségét, összetettségét, jelenvalóságát.