Vb-2018, E-csoport, 3. forduló: Kétgólos győzelemmel csoportelsők a brazilok, búcsúztak a szerbek

Vb-2018, E-csoport, 3. forduló: Kétgólos győzelemmel csoportelsők a brazilok, búcsúztak a szerbek
A brazil válogatott az E-csoport élén zárt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban szerdán 2–0-ra legyőzte az így búcsúzó szerb együttest.

BRAZÍLIA–SZERBIA 2–0 (1–0)

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző. Vezette: Alireza Faghani (Irán).

BRAZÍLIA: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo (10. perc Filipe Luís) – Paulinho (66. perc Fernandinho), Casemiro – Willian, Philippe Coutinho (79. perc Renato Augusto), Neymar – Gabriel Jesus. Szövetségi kapitány: Tite.

SZERBIA: Vladimir Sztojkovics – Antonio Rukavina, Nikola Milenkovics, Milos Veljkovics, Alekszandar Kolarov – Nemanja Matics, Sergej Milinkovics-Szavics – Dusan Tadics, Adem Ljajics (74. perc Andrija Zivkovic), Filip Kosztics (82. perc Nemanja Radonjics) – Alekszandar Mitrovics (89. perc Luka Jovics). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics.

Gól: Paulinho (36. perc) és Silva (68. perc).

Sárga lap: Ljajics, Matics és Mitrovics.

A gólok története:36. perc: Hosszú ívelést követően Paulinho 12 méterről a kilépő kapus fölött a hálóba emelte a labdát (1–0).68. perc: Bal oldali szögletre érkezett jó ütemben Thiago Silva, és négy méterről a rövid kapufa mellé fejelt (2–0).Sérüléssel indult a mérkőzés, korán elvesztette a balhátvéd Marcelót a brazil válogatott. A találkozón mindkét félnek a három pont megszerzése jelentette volna a biztos továbbjutást, ehhez bő fél óra meddő mezőnyfölény után Paulinho találatával a brazilok kerültek közelebb. A kevés kísérlet mellett – négy brazil és három szerb kapura tartó lövés – a dél-amerikaiak enyhe dominanciája mutatkozott a labdatartásban, 58 százalékban volt a labda a szövetségi kapitány Tite együttesénél az első félidőben.

A második játékrészben is a brazilok akarata érvényesült, s ez egyre inkább megmutatkozott helyzetekben is. Egy szöglet után kétgólosra növelték előnyüket, ezt követően pedig még inkább a szerbek térfelén zajlott a játék, s a brazil válogatott többször kapuja elé szorította ellenfelét.

A selecao sikerével a csoport élén zárt, így hétfőn Szamarában Mexikóval találkozik. A szerbek búcsúztak az oroszországi tornától.

A csoport végeredménye:

1.      Brazília       3       2       1       0       5–1   7

2.      Svájc          3       1       2       0       5–4   5

3.      Szerbia       3       1       0       2       2–4   3

4.      Costa Rica  3       0       1       2       2–5   1

A csütörtöki program (élőben közvetíti az RTV1 és RTV2 tévéadó):

H-csoport, 17 óra: • Szenegál–Kolumbia • Japán–Lengyelország. G-csoport, 21 óra: • Anglia–Belgium • Panama–Tunézia.

A szenegáli–kolumbiai és panamai–tunéziai találkozó a Duna tv-n is élőben követhető.