Várják a jelentkezőket a 8. Szalonnafesztre

Várják a jelentkezőket a 8. Szalonnafesztre
Az Erdélyi Kézműves Céh idén az Expo Transilvania kiállításközpontban szervezi meg hagyományos Szalonnafesztjét február 17. és 19. között.

A vásárral összekötött versenyre a finomra füstölt szalonnák tulajdonosai nevezhetnek be, akik hagymával, paradicsommal, savanyú káposztával, vagy friss túróval kínálhatják az ízletes „disznóságot”.

A rendezvény az igazságtalanul hanyagolt, minden történelmi régióban közkedvelt alapélelmiszerre kívánja felhívni a figyelmet, amelynek érdemeit a táplálkozásszakértők is elismerik, és úgy vélik, hogy elengedhetetlen kelléke az immunrendszer erősítésének és a kiegyensúlyozott étrendnek a téli időszakban. 

Várják a jelentkezőket a hagyományos hentesáruk vásárára, amelyre a helyi kiskereskedők érkeznek házi készítésű, gondosan előállított termékeikkel, és a szalonnák versenyére, amelyre bármely környékbeli benevezhet, aki füstös szalonnáját arra méltónak találja. A rendezvényen való részvételhez formanyomtatvány kitöltése szükséges a ww.craftsmen.ro honlapon. További információk igényelhetők a 0741-915082 és 0740-070787 telefonszámon.