Változások a válogatottakban

Változások a válogatottakban
Belső oldalszalag sérülés miatt nem számíthat Kleinheisler Lászlóra a lettek és a portugálok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a középpályás szerda este érkezett Magyarországra, másnap délelőtt pedig orvosi vizsgálaton vett részt, amelynek eredménye azt mutatta ki, hogy nem léphet pályára jövő hét csütörtökön és vasárnap. Storck nem tervezi új játékos meghívását a keretbe. Az azeri FK Asztana 23 éves játékosát kedden a Celtic Glasgow ellen 4–3-ra megnyert Bajnokok Ligája-selejtező 13. percében kellett lecserélni, miután hirtelen erős fájdalmat érzett a bal térdében. A keret vasárnap találkozik Telkiben, a légiósok a hétvégi bajnoki kötelezettségeiket követően érkeznek meg az edzőtáborba.

A magyar válogatott jövő csütörtökön Lettország, három nappal később pedig az Európa-bajnok Portugália csapatát fogadja a budapesti Groupama Arénában. A magyarok hat forduló után harmadik helyen állnak a világbajnoki selejtező B-csoportjában, a svájciaktól 11, a portugáloktól pedig 8 ponttal vannak lemaradva. Az első helyezett kijut a jövő évi oroszországi tornára, a második pótselejtezőt játszhat.

A román válogatottban egyetlen apró változás történt: a német Christoph Daum szövetségi kapitány a pótlistáról a többi 23 mellé előléptette a bolgár Razgrad Ludogorec hátvédjét, Cosmin Moţit az Örményország elleni hazai (szeptember 1., péntek) és Montenegró (szeptember 4., hétfő) elleni idegenbeli összecsapásra. Románia jelenleg csak a nagyedik az E-csoportban 10 pont a lemaradásuk Lengyelországgal, 4–4 Montenegróval és Dániával szemben.