US Open: Bianca Andreescu tovább menetel

Nadal–Berrettini elődöntő következik a férfiaknál

US Open: Bianca Andreescu tovább menetel
A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal elődöntőbe jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután szerdán három szettben legyőzte a 20. helyen rangsorolt argentin Diego Schwartzmant. A nőknél már a legjobb négy közé jutott Bianca Andreescu.

A találkozó első két szettje a férfimezőnyben szokatlanul sok bréket hozott – Nadal négyszer, Schwartzman hatszor veszítette el a szervagémjét –, a harmadik játszmában viszont csak a spanyol tudta elvenni riválisa adogatójátékát. A mérkőzés 2 óra 46 percet tartott.

A háromszoros bajnok Nadal ellenfele az elődöntőben a 24. helyen kiemelt olasz Matteo Berrettini lesz majd, aki a negyeddöntőben nagy csatában, 3 óra 57 perc alatt bizonyult jobbnak a 13. helyen kiemelt francia Gaël Monfilsnál. A 23 éves olasz teniszezőnek ez a második éve Grand Slam-torna főtábláján, először jutott a négy közé.

Berrettini csupán a negyedik olasz, aki férfi egyéni Grand Slam-elődöntőbe jut az Open érában.

A hölgyeknél tovább menetel a román származású, kanadai színekben versenyző Bianca Andreescu, aki szetthátrányból tudott nyerni a belga Elise Mertens ellen. Andreescu következő ellenfele a horvát Donna Vekicset két játszmában legyőző svájci Belinda Bencic lesz. Amennyiben a román lány győzni tud a Flushing Meadowsban (New Yorkban) rendezett tornán, a világranglista negyedik helyére tornázza fel magát, s leszorítja onnan Simona Halepet.

Eredmények, egyes, negyedddöntő:

Nők: Bencic (svájci, 13.)–Vekics (horvát, 23.) 7:6 (5), 6:3; Andreescu (kanadai, 15.)–Mertens (belga, 25.) 3:6, 6:2, 6:3. Az elődöntő párosítása: Bencic–Andreescu és Jelina Szvitolina (ukrán, 5.)–Serena Williams (amerikai, 8.)Férfiak: Berrettini (olasz, 24.)–Monfils (francia, 13.) 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (5); Nadal (spanyol, 2.)–Schwartzman (argentin, 20.) 6:4, 7:5, 6:2. Az elődöntő párosítása: Danyiil Medvegyev (orosz, 5.)–Grigor Dimitrov (bolgár) és Berrettini–Nadal.

Borítókép: A kanadai román lány óriásit lép előre a világrangsorban