US Open: Andy Murray visszalépett!

Halep–Sarapova az első fordulóban!

US Open: Andy Murray visszalépett!
Bár elutazott Flashing Meadowba, az utolsó percben mégsem vállalta a játékot az év negyedik – és egyben utolsó – GS versenyén a világelsőségtől néhány napja megfosztott Andy Murray. A skót teniszező továbbra sem jött száz százalékosan helyre csípősérüléséből, így jobbnak látta, ha nem forszírozza magát, és inkább a páholyból követi az eseményeket.

Eközben a női mezőny „bombája”, hogy a 2. számú kiemelt Simona Halep első fordulóbeli ellenfele az orosz Marija Sarapova lesz, aki doppingolásért való eltiltása után most kapaszkodik vissza az élmezőnybe. Így történhetett meg, hogy a máskor döntőnek is beillő összecsapásuk – 2014-ben a Roland Garros döntőjében voltak ellenfelek – már az első fordulóban összejött. Sarapovának ez lesz az eltiláta utáni első Grand Slam-tornája; mérkőzésüket egyébként román idő szerint kedden hajnali 2 órára írták ki. Halep számára nem túl biztató előjel, hogy eddig hat mérkőzésükön mindig az orosz szépség győzött.

Ami a pénteki sorsolás további román érdekeltségű mérkőzéseit illeti, Irina Begu (55. a világranglistán) az ukrán Katerina Kozlova (115.) ellen kezd. A pályafutása első GS-turnéján szereplő, a selejtezőkből feljutott 29 éves Mihaela Buzărnescura (133.) a torna 5. számú kiemeltje, a dán Caroline Wozniacki vár, Ana Bogdan (127.) az amerikai Taylor Townsend (119.) ellenében kezd. Monica Niculescu (57.) sem mondhatja magát szerencsésnek: ő a 14. számú kiemelt francia Kristina Mladenovicot kell verje, ha tovább akar jutni. Végül, Sorana Cîrstea (54.) a holland Lesley Kerkhove (170.) ellen lép pályára az első fordulóban.

A férfiak mezőnyében az egyedüli románként érdekelt Marius Copilnak (88.) a sorsolás a 8. számú esélyes francia Jo Wilfred Tsongát juttatta. 

Magyar részről a ma rajtoló US Open nyitófordulójában Fucsovics Mártonnak a francia Nicolas Mahut lesz az ellenfele; a világranglistán Fucsovics jelenleg a 122., míg Mahut a 113. helyen áll, de utóbbi három éve volt már a 37. is.

A másik főtáblán érdekelt magyar játékos, Babos Tímea (54.) riválisa a svájci Viktorija Golubic (104.), eddigi egyetlen párharcukat a soproni teniszező nyerte tavaly áprilisban. Aki nyer, a Simona Halep–Marija Sarapovatalálkozó győztesével találkozik a 2. fordulóban.