Untoldos beléptetési tudnivalók: online bejelentkezést javasolnak

Untoldos beléptetési tudnivalók: online bejelentkezést javasolnak
Tekintettel arra, hogy néhány nap múlva, szeptember 9-én kezdődik Kolozsváron az immár hatodik kiadását ünneplő Untold fesztivál, a szervezők legutóbbi közleményükben a beléptetéssel kapcsolatos tudnivalókat összegezték. Mindenekelőtt, azt javasolják a fesztiválozóknak, hogy már a rendezvény előtt jelentkezzenek be, az úgynevezett online check-in felület kitöltésével, mivel a helyszínen ez 25 eurós illeték fejében történhet meg. Csak azok az untoldozók kaphatják meg a bejutáshoz szükséges karszalagot, akik érvényes vonalkóddal ellátott jeggyel/bérlettel és személyi igazolvánnyal rendelkeznek.

Azok a fesztiválozók, akik több jegyet is vásároltak, a check-in eljárást maguk is lebonyolíthatják azok számára, akiknek a jegyet szánják. Ebben az esetben az illető a saját Untold-os fiókjában, a Check-in fülnél a Jegyátvitel  opciót kell kiválassza, majd kitöltse annak az adataival (név, email cím, telefonszám, lakóhely) aki a jegy tulajdonosa lesz.  A sikeres online check-in elvégzését követően, a résztvevők saját „fesztiválperselyt” nyithatnak. Ez abban áll, hogy az úgynevezett Top-up (feltöltés) szolgáltatás révén, lehetőségük nyílik arra, hogy egy adott pénzösszeget feltöltsenek az Untold-os számlájukra. Ez az összeg elérhető lesz számukra a karszalagon, amelyet a beléptető sátrakban kapnak majd meg, és amelyet a fesztivál területére kihelyezett Credit Point sátrakban lehet aktiválni. A karszalagok természetesen további összegekkel is feltölthetők ezekben a bódékban.

A szervezők emlékeztetnek továbbá arra is, hogy a 18 év alatti fiataloknak a belépőjegy mellett rendelkezniük kell személyi igazolvánnyal, és a részvételüket alátámasztó szülői beleegyezés aláírt nyomtatványával, amely az untold.com oldalról tölthető le. A 14 év alatti kiskorúak csak szülői felügyelettel léphetnek be az Untoldra, érvényes jegy birtokában.

Azok az untoldozók, akik a General Acces kategóriába tartozó bérletekkel rendelkeznek, a Sétatéren, a Kolozsvári Magyar Opera felőli bejáratánál elhelyezett Check-in sátraknál már a fesztivál kezdete előtt, szeptember 7–8-án, 14–22 óra között átvehetik karszalagjaikat. A fesztivál ideje alatt, ezek a sátrak 14 és 5 óra között tartanak nyitva.

A VIP bérletekkel rendelkező fesztiválozók az Arany János utcában, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Kémia Fakultásának épülete melletti sátrakban vehetik át a karszalagokat, szeptember 7-8-án, 14– 22 óra között, az Untold ideje alatt pedig naponta 14 és 5 óra között.

A fesztiválon alkalmazott fizetési rendszert a Transilvania Bank támogatja, a Visa lévén a fesztivál „hivatalos bankkártyája”; akik ezt használják, különböző előnyökben részesülnek az Untold négy napja alatt, derül még ki a közleményből.

A karszalagokat újrahasznosított műanyagból készítették idén is. Több mint 60, Top-up, azaz pénzösszegek feltöltésére alkalmas bódé lesz a helyszínen, de a sorállás, tömörülés elkerülése érdekében a szervezők az online Top-up lehetőségéhez való folyamodást ajánlják. Szeptember 13-án délelőtt 10 óráig készpénzben visszaigényelhető a karszalagokra feltöltött pénz a bódékból; az online feltöltés esetén az Untoldos fiókból elérhető, visszaigénylési formanyomtatványt kell elküldeni, legkésőbb szeptember 17-ig.

Amint erre már felhívtuk a figyelmet, a fesztiválozók a karszalagjaikon megmaradt összegeket a Közkórházak magánpénzekből elnevezésű, kórház-felújítást célzó projektnek is adományozhatják. A most begyűlt összegeket a Piatra Neamţ-i kórház renoválására szánják.

A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy tilos bevinni alkoholos italokat, kábítószereket, üvegeket – beleértve a parfümös, dezodoros üvegcséket, sőt cumisüvegeket is –, esernyőket, kozmetikai termékeket (a napozókrém engedélyezett), 29 cm x 21cm x 12 cm-nél nagyobb hátizsákokat vagy táskákat, konzerveket, lézereket, késeket, fegyvereket, nehéz, életlen tárgyakat, botokra illesztett bannereket, székeket, láncokat, pirotechnikai termékeket, ételt, italt, állatokat, fényképezőgépet, videokamerát, és általában, bármilyen olyan tárgyat, amellyel sérülést lehet okozni. A megengedett kellékek között említik a gyógyszereket, az inzulint, az asztma elleni sprayt a hozzájuk mellékelt orvosi recepttel, vagy orvosi ajánlással.

Idén a csomagok tárolására szánt szekrények a fesztivál belső területén lesznek, nem a kapukon kívül, mint az eddigiekben.