Új sportklub alakult Nemeszsukon

Miközben sok nagyvárosban egyre-másra szűnnek meg a sportklubok (és a sportlétesítmények), addig vidéken lehetőség adódik újak megalakulására. A városiadás útjára lépő Nemeszsukon, például, nemrég létrejött a Reménység/Speranţa új sportklub, amely egyelőre hat szakosztállyal működik: asztalitenisz, birkózás, ökölvívás, röplabda, labdarúgás és sakk.

ERKEDI CSABA

Az utóbbi érte el a legnagyobb sikereket az elmúlt esztendőkben, amikor a Bereczki Antal tornatanár vezette gyermekközpont egyre-másra halmozta az érmeket különféle országos-, illetve megyei versenyeken. Ökölvívásban is jeleskednek a Szamos-menti község ifjai, míg az újonnan alakult egyesület labdarúgócsapata az V.  liga kolozsvári csoportjába nevezett be, ahol egyelőre éppen az első helyen áll 36 ponttal.

Az új sportklubot a helyi polgármesteri hivatal támogatja, élen Kakasi Mihály alpolgármesterrel, aki sokat tesz a fiatalok fizikai fejlesztéséért és a különböző sportágak előrelépéséért.

A nemeszsuki községgazdák tervbe vették egy új sportterem építését, de addig is folytatni szeretnék a már elkezdett Zsuki Aréna kivitelezését. Ez lenne Kolozs megye egyik legnagyobb és legkorszerűbb labdarúgópályája.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Várakozáson felül sikerült a Nemeszsuki Polgármesteri Hivatal és a Kolozsvári Napoca Labdarúgó Akadémia által első ízben szervezett Reménység Kupa labdarúgó gyerektorna.
Sport