Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

TOKIÓ 2020: MÁRTON ANITA GYERMEKET VÁR

Anyai örömök elé néz a súlylökő Márton Anita. A magyar atlétika első világbajnoka csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy februárra várják férjével első gyermeküket. Márton Anita hozzátette, nem zárja ki a visszatérést és az olimpiai részvételt, de most változtak a prioritások az életében.

HALÁLOS BALESET MIATT LEÁLLÍTOTTÁK A MISKOLC-RALIT

Leállították a szombati Miskolc-ralit, a magyar országos bajnokság második fordulóját, mivel a második gyorsasági szakaszon halálos baleset történt. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közleménye szerint a Rally1-es kategóriában versenyző Dudás Gergő–Tóth Zsolt páros versenybalesetet szenvedett, amelynek következtében a navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. Dudás nem sérült meg komolyabban, de sokkos állapotba került.

„Zsolt régóta tagja a ralis társadalomnak, halála óriási veszteség mindannyiunk számára” – írta Facebook-oldalán az MNASZ, amely szerint a baleset körülményeit a rendőrség bevonásával vizsgálják.

U FC: IZRAELI TÁMADÓ KÖZÉPPÁLYÁST IGAZOLTAK

A Kolozsvári U FC másodosztályú labdarúgócsapata 24 éves támadó középpályást igazolt Idan Golan személyében – jelentette be az egyesület honlapja (www.fcucluj.ro). A Hapoel Haifától érkezett játékos szélsőként és középen is bevethető a támadók mögött. Idan Golan a 2016–2017-es idényben került a Hapoel felnőtt csapatába, együttesével (a szintén frissen igazolt Gabriel Tamaşsal együtt) Izrael Kupát nyert a 2017–2018-as szezon végén. A haifai egyesülettől 2018 nyarán a Hapoel Ramat Ganhoz, egy évre rá pedig a Hapoel Nof HaGalilhoz igazolt, onnan érkezik a fekete-fehérekhez az első külföldi kiruccanására.

NEMESZSUKON JÁTSZIK A KOLOZSVÁRI EGÉSZSÉG

A román labdarúgó III. liga következő idényében hazai mérkőzéseit Nemeszsukon játssza majd a Kolozsvári Egészség. Az előző szezonban a Román Kupában bravúros győzelemmel a Konstancai Viitorult búcsúztató gárda és a szamosfalvi pályát biztosító Kolozsvári Erdély/Ardeal sportiskola útjai szétváltak, miután utóbbi a Kolozsvári CFR 1907-tel jutott egyezségre – közölte a Zöld Vírusok becenevű együttes menedzsere, Marius Semeniuc, aki szerint nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy meg tudják fizetni a kolozsvári városi stadionok bérletét. Szinte minden játékos marad a csapatnál, kivételt Dan Roman képez, aki úgy döntött, a futballt IT-karrierre váltja. A Kolozsvári Egészség a tervek szerint augusztus 25-én a Román Kupa helyi szakaszában érdekelt, 28–29-én pedig már rajtolna a harmadosztályú bajnokság.

FA-KUPA: A KÖVETKEZŐ SZEZONBAN NEM LESZ ÚJRAJÁTSZÁS

A 2020–2021-es idényben az angol labdarúgó FA-kupa minden fordulójában egyetlen mérkőzés dönt majd a továbbjutásról. Az angol szövetség (FA) csütörtöki közlése szerint eltörlik az újrajátszást, ezzel könnyítve a csapatok sűrű versenynaptár okozta nehéz helyzetén. A legrégebbi kupasorozat harmadik és negyedik fordulójában – amelyben már a Premier League szereplői is érintettek – tradicionálisan második mérkőzést rendeztek az első meccs vendégegyüttesének otthonában akkor, ha az első találkozó döntetlenre végződött. További intézkedés, hogy a ligakupa elődöntőjében a megszokott oda-visszavágó helyett ugyancsak egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A ligakupa döntőjét 2021. február 28-án, míg az FA-kupa fináléját május 15-én rendezik a londoni Wembley Stadionban.

promedtudo2Hirdetés