U-s győzelem Brassóban

U-s győzelem Brassóban
A női kézilabda Nemzeti Liga is folytatta küzdelemsorozatát, a 12. játéknapon a Kolozsvári U Alexandrion csapata szép sikert ért el Brassóban: négy gól különbséggel legyőzte a helyi Coronát.

A Florentin Pera edzette csapat 32–28 (18–11) arányban diadalmaskodott.

A kolozsvári góldobók: Florina Chintoan 8, Cristina Laslo és Diana Puiu 6–6, Laura Popa és Abigail Vălean 4–4, továbbá Andreea Tetean és Alexandra Dindligan 2–2. A házigazdáktól Larisa Chiper volt a legeredményesebb 7 góllal, őt Elena Dincă és Marilena Neagu követte 5–5-tel.

A kolozsváriak elleni vereség végzetesnek bizonyult az Olimpia edzője, Mariana Târcă számára, akit a meccs után menesztettek.

További eredmények: • Dévai Vár/Cetate Devatrans–Krajovai MSC 0–10 – játék nélkül, a dévaiak vezetősége ugyanis bejelentette, hogy visszalépnek a további küzdelemsorozattól – ez már a második forfait a bajnokság kezdete óta, korábban a Ploieşti-i MSC is feladta, s immár az élvonal létszáma 12 csapatra csökkent • Besztercei MSC–Zilahi KK 27–28. A Bukaresti MSC szabadnapos volt.

Kedden játsszák a Râmnicu Vâlcea-i MKK–Brăilai Dunărea KK és a Szloboziai Unirea MSC–Galaci Danubius ESK találkozót, szerdán pedig a Nagydisznódi Magura SK–Románvásári/Romani MSC mérkőzést.

A táblázatot 11 mérkőzés alapján a 30 pontos Bukaresti MSC vezeti, a kolozsváriak jelenleg a 8. helyezettek 14 ponttal.