U FC: vereség a Rapidtól; védő érkezett

U FC: vereség a Rapidtól; védő érkezett
Negyedik előkészületi mérkőzésén vereséget szenvedett a Kolozsvári U FC másodosztályú labdarúgócsapata, a III. ligás ellenfelek elleni menetelés után (5–0 a Nyárádtői Egyesüléssel és a Tunari-i SK-val, 4–1 a Voluntari-i FC II-vel) a nagyobb próbatételt jelentő Bukaresti Rapidtól 1–0 (0–0) arányú fiaskó követte.

A találkozót eredetileg Bufteán rendezték volna, de a rendezők nem voltak képesek letakarítani a havas pályát, így végül többórás késéssel a fővárosi Coresi Sportbázison bonyolították le a meccset. A döntő találat az 51. percben született, szerzője a korábbi U FC játékos, Octavian Ursu volt.

Costel Enache csapata az 1. félidőben: Vâtcă – Telcean, Luchin, Sburlea, Taub – Acka, Dican, Meşter, Ribeiro – Golan, Chacana. 2. félidő: Muţiu – Rus, Tamaş (Dican), Răuţă, Berci (Moraru) – Ilieş, Negrean, Filip, Ştefănescu – Pop, Pârvulescu.

Az összeállításból is látható, hogy már be is mutatkozott egy új szerzemény, a hátvédsorba érkezett erősítés Andrei Răuță személyében. A 25 esztendős középhátvéd a francia Racing Club de France Football juniorcsapatában kezdte sportkarrierjét, 17 évesen már a Guingamp játékosa volt, nyolcszor lépett pályára a másodcsapatban. Ebben az időszakban a korosztályos, U19-es válogatottba is bekerült, majd a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjében Ausztria ellen kezdőként szerepelt. A 2015–2016-as idénytől visszatért Romániába, játszott az akkor II. ligás Pojorâtai Bukovinánál, a Baloteşti-i SK-nál, majd a 2017–2018-es idény közepétől az Academica Clinceni alapemberévé vált (55-ször lépett pályára, ebből 14-szer az élvonalban, összesen hatszor volt eredményes). Az előző idény közepétől a szintén II. ligás Ploieşti-i Petrolult erősítette, 15 mérkőzésen kapott szerepet és egy gólt is lőtt, éppen az alapszakasz utolsó fordulójában.

A mogoşoaiai edzőtáborban még a Bukaresti Steaua III. ligás csapatával mérkőzik az U FC, majd február 3-án és 13-án is harmadosztályú ellenfele lesz itthon: a Zilahi MSC és a Dési Egyesülés.

Február 10-én az első hivatalos meccsen a Román Kupa nyolcaddöntőjében az Aradi UTA lesz a vendég a Kolozsvár Arénában, az első bajnoki pedig február 19–22. között a Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok otthonában lesz.