U-BT: győzelem a rájátszás első mérkőzésén

U-BT: győzelem a rájátszás első mérkőzésén
A Kolozsvári U-BT és a Galaci MSC közötti, vasárnap esti mérkőzéssel elkezdődött a férfi kosárlabda Nemzeti Liga rájátszása. Amint az várható volt, az alapszakaszgyőztes házigazdák és a folytatást a tabella 8. helyéről kezdő vendégek közötti különbség hamar meglátszott az eredményjelzőn: az U-BT különösebb megerőltetés nélkül nyert.

A találkozó első kosarára mindössze 11 másodpercet kellett várni, akkor a litván Donatas Tarolis talált be közelről, ám erre a vendégek két kétpontossal válaszoltak – ekkor vezettek először és utoljára a mérkőzés során. Az U-BT a vártnál lassabban rugaszkodott el szerényebb riválisától, csupán a játékrész utolsó percében lett – rövid ideig – két számjegyű a különbség (29:18), s a második negyedben is még meglehetősen álmosan, „puhán” játszott a csapat, amint azt a végül 17 pontig jutó Tarolis maga is elismerte a mérkőzés után. A házigazdák így a szünetben is még csak 12 ponttal vezettek, de térfélcsere után már jobban ügyeltek a védelemre, igaz, ezzel egy időben a támadókedv is mintha lankadt volna, bár a látványos kosarakból azért nem volt hiány. Az viszont tény, hogy a kolozsváriak győzelméhez nem fért kétség, s a mérkőzés kapcsán külön kiemelendő, hogy Mihai Silvăşan edző stábja – ő eltiltása miatt ezen a találkozón még nem ülhetett a kispadon – szinte a teljes játékoskeretet megmozgatta, és olyanok is pályára léphettek, akiket sérülés vagy pozitív koronavírusteszt miatt jó ideje nem láthattunk akcióban.

Végeredmény: • Kolozsvári U-BT–Galaci MSC 95:72 (29:20, 25:22, 23:15, 18:15); a kolozsvári pontszerzők: Donatas Tarolis 17, Andrija Sztipanovics 15, Marquis Jurrel Wright és Justin Stefan Edwards 10–10, Sánta Szabolcs 9, Karel Guzman Abreu és Ştefan Grasu 8–8, Vida Dávid 7, Patrick Neal Richard II. 6, Kuti Nándor Levente 3, Dragoş Lungu 2; játszott még: Modibo Diaby. A galaciak legjobbja a 15 pontig jutott Kendarius Sanqualo Hamilton volt.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc második mérkőzését ma 18 órától rendezik, élőben közvetíti a DigiSport3 adó. A továbbjutó a legjobb négy között a lapzártánk után kezdődött Voluntari-i SK–Krajovai U MSC párharc győztesével méri majd össze erejét.