U Alexandrion: az ötödik vereség

U Alexandrion: az ötödik vereség
Az edzőváltás után sem tört meg a jég: a Kolozsvári U Alexandrion női kézilabdacsapata hazai pályán, a Horia Demian Sportcsarnokban veszített a Râmnicu Vâlcea MKK ellenében a Nemzeti Liga (Virágok Ligája) hatodik fordulójában.

Az utóbbi évek legrosszabb bajnoki rajtja, ez a kolozsváriak ötödik bajnoki veresége az idényben, ezúttal 27–32 (10–16) volt a végeredmény.

A kolozsváriak csak a meccs elején, 1–0-ra vezetett, de egészen a 25. percig pariban volt ellenfeleikkel (10–12). A Râmnicu Vâlcea-i MKK meglépett 17–10-re, ekkor még Alin Bondar tanítványainak úgy tűnt, hogy még van erejük ledolgozni a hátrányt a második félidőben. Az U-sok három gólra közelítettek, de ennél többre nem futotta Aurelian Roşca lányai pontosabban dobtak, s végül ötgólos különbséggel nyertek.

A házigazdáktól Mihaela Ani-Senocico volt a legeredményesebb 9 góllal, a többi góldobó: Tamaş és  Berbece 4–4, Lazăr és Vălean, 3–3, Chintoan, 2, továbbá Boian és Petruş 1–1. A vendégektől Irina Glibko és Alexandra Gavrilă emelkedett ki 6–6 találattal.

A hatodik forduló másik mérkőzésén: • Bukaresti MSC–Krajovai MSC 35–23 (15–13). A többi találkozót a hétvégén játsszák. Vezet a veretlen Buk. MSC 21 ponttal, a kolozsváriak a 14 csapatos bajnokság 12. helyét foglalják el 3-mal.