FRISSÍTVE Tűz ütött ki Piatra Neamţ (Karácsonkő) megyei kórházának intenzív osztályán, tízre nőtt az elhunyt betegek száma

FRISSÍTVE Tűz ütött ki Piatra Neamţ (Karácsonkő) megyei kórházának intenzív osztályán, tízre nőtt az elhunyt betegek száma
Piatra Neamţ (Karácsonkő) megyei kórházában ma este tűz ütött ki, az intenzív osztályon. Kezdetben hét beteg elhalálozását jelentették, majd rövid időn belül tízre nőtt a tűzvészben elhunyt betegek száma.

Irina Popa, a megyei mentőszolgálat szóvivője a Digi 24 hírtelevíziónak elmondta, a tüzet sikerült hamar eloltani, de sajnos az intenzív osztályon kezelt több beteg a tűzvészben meghalt. Több beteget más kórházba kell hogy átszállítsanak. A betegeken segíteni próbáló szolgálatos orvos testének negyven százaléka megégett. A tűzeset és tragédia pontos okai még nem ismertek. A helyszínre várják az egészségügyi minisztert is.

Az intenzív osztály két kórtermében nyolc-nyolc eleve súlyos állapotban lévő, önállóan lélegezni nem tudó koronavírus-fertőzöttet ápoltak.

A hírtelevíziók értesülése szerint az automata berendezések egyike kapott lángra, a tűz pedig a dúsított oxigénes környezetben pillanatok alatt továbbterjedt. A helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését a kórház többi részére. A SMURD rohammentő-szolgálat Jászvásárra (Iasi) szállítja a túlélőket, ahol a város határában a Covid-19-ben szenvedő betegek számára újonnan beüzemelt mobilkórház intenzív osztálya veszi át ápolásukat.
    Nelu Tataru egészségügyi miniszter a helyszínre utazott, Ludovic Orban miniszterelnök pedig a belügyminisztériumban alakult válságstáb munkáját felügyeli.
    Az ügyben a legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.