További milliók a Kolozs megyei utakra

További milliók a Kolozs megyei utakra
A Kolozs Megyei Tanács hétfői ülésén megszavazták azt a határozattervezetet, amelyet Alin Tişe tanácselnök kezdeményezett, és amely további megyei útszakaszok karbantartási, javítási munkálatainak elvégzésére irányul.

Ezzel egyidőben kiegészítésként további összegeket, több mint 4,4 millió lejt  irányoztak elő a már folyamatban lévő útkorszerűsítésekre.

A tanács illetékeseinek korábbi helyszíni terepszemléje alapján illetve az elfogadott határozat szerint a 103G jelzésű megyei útnak a Szindtől a 107L megyei útig tartó szakaszán, a 108C megyei útnak a DN1 E60-as országúttól Magyargyerőmonostorig tartó szakaszán, a 161K megyei úton (a DN16 országút és Báré/Bărai között), valamint a 107T jelzésű, Havasreketye/Măguri Răcătău–Szamosfő/Măguri útszakaszon jelennek meg hamarosan a munkagépek.

„Egészen biztos vagyok, hogy a nagyszabású útjavítások hatására a gazdasági fejlődés rövid időn belül felgyorsul” – foglalta össze a tanácselnök e befektetések fontosságát.

Másfelől, a Kolozs Megyei Tanács közleménye szerint a napokban több, már felújított útszakaszon elkezdték, egyes helyeken pedig be is fejezték az útburkolati jelek felfestését, ezen útszakaszok közé tartozik a 103G megyei út (Ajtony–Györgyfalva–Kolozsvár), de a Kisbányára vezető 107R megyei út mintegy 16 kilométeres szakasza is, továbbá a 109D Szamosújvár–Szék útszakasz – utóbbi települése gyalogátkelőket is kijelöltek illetve felfestték a „zebrákat” az úttestre.