Torlódás a határátkelőknél

Torlódás a határátkelőknél
Torlódás alakult ki magyar oldalon a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán vasárnap délelőtt - közölte a magyar rendőrség a honlapján.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személyautóval Romániába tartóknak négyórás, az autóbusszal utazóknak egyórás, a teherforgalomban szintén négyórás a várakozás.

A magyar rendőrség közli: a Románia felé utazóknak a kiszombori közúti határátkelőhelyen két, a nagylakin három órát kell várakozniuk.

A magyar rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint hétfőn 0 órától a Romániába történő belépéshez a https://plf.gov.ro felületen érhető elektronikus formanyomtatvány kitöltésére lesz szükség.

Magyar oldalon az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a magyar rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak. Román oldalon az érdeklődők a következő weboldalon tájékozódhatnak: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/

A szombatról vasárnapra virradóra Magyarországról Romániába érkező gépkocsivezetőtől a Szabadság megtudta: három órát várakozott a nagykereki-Borş II határátkelőnél.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Megközelítőleg 47.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az év első napján, több mint 12.000 gépkocsival (ezek közül 3000 teherszállító jármű volt) - tájékoztatott vasárnap az országos határrendészet (IGPF).
Közhír