Többen meghaltak Bulgáriában egy kisiklott majd felrobbant vonatszerelvény miatt

Hatalmas pusztítást végzett a robbanás

Többen meghaltak Bulgáriában egy kisiklott majd felrobbant vonatszerelvény miatt
Az első jelentések szerint négy ember meghalt és többen megsérültek, amikor kisiklott egy vonat két szerelvénye, majd felrobbant a rakománya Bulgária északkeleti részén, a Rusze-Várna vonalon – közölte a novinite.com szófiai hírportál.

Négy halottja és 25 sérültje van annak a balesetnek, amely akkor történt, amikor kisiklott egy probán-bután és propiléngázt szállító vonat két szerelvénye a hitrinói állomáson. A kocsik nekiütköztek egy elektromos vezetéknek, majd felrobbantak és lángolni kezdtek. A bolgár hatóságok újabb robbanásra nem számítanak, de elővigyázatosságból evakuálják a mintegy 900 lakosú település egy részét. A lángok megfékezésén és a túlélők felkutatásán mintegy 150 tűzoltó dolgozik, a rendőrség is vizsgálja a baleset körülményeit. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szombaton ellátogat a baleset helyszínére, emellett pedig arra a kérte a környéken élőket, hogy adjanak vért a helyi kórházban, ahol a sérülteket kezelik.

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Rendkívül erős gázrobbanás történt pénteken egy 12 emeletes lakóház felső részében a kelet-szlovákiai Eperjesen (Presov). A gázrobbanás után, amely a 9. és a 12. emelet közötti házrészben történt, az épület felső része lángokba borult, több ember a ház tetején rekedt.
Külpol