Több mint húszan meghaltak Velence mellett egy buszbalesetben

Több mint húszan meghaltak Velence mellett egy buszbalesetben
Legalább 21 ember életét vesztette és legalább húsz megsérült kedden este egy közúti balesetben a Velence melletti Mestre településen. Egy turistákat, köztük ukránokat, franciákat és németeket szállító busz az A4-es autópálya felüljárójáról a vasúti sínekre zuhant és kigyulladt – közölték Velence városának hatóságai. A BBC értesülései szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van, köztük egy csecsemő. Az olasz belügyminiszter, Matteo Piantedosi szerint a szomorú létszám még növekedhet, a sérültek állapota miatt.

A BBC értesülései szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van, köztük egy csecsemő. Az olasz belügyminiszter, Matteo Piantedosi szerint a szomorú létszám még növekedhet, a sérültek állapota miatt. Az ANSA olasz hírügynökség közlése szerint a busz egy lejtős szakaszon, egyelőre még tisztázatlan okokból megcsúszott, és áttörte a szalagkorlátot. Legalább tíz métert zuhant, majd egy raktárépület és a mestrei pályaudvar vágányai között állt meg, aztán kigyulladt. A BBC beszámolója szerint részben elektromos, részben földgázzal hajtott jármű volt, és a gáz felrobbant. A helyszínre több mentőautó érkezett ki. A busz a beszámolók szerint erősen lángolt, az oltási munkálatok kedden késő este még zajlottak. Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint az autóbusz egy magáncég tulajdonában volt, és turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településre.Velence polgármestere, Luigi Brugnaro az X közösségi oldalán közzétett bejegyzésében tudatta: a szörnyű tragédia nyomán haladéktalanul gyásznapot rendelt el az áldozatok emlékére. „Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak”– fogalmazott az elöljáró. Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani az X-en (volt Twitter) köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.Klaus Iohannis államfő is részvétét fejezte ki szerdán, az X-en közzétett bejegyzésében a szörnyű balesetben meghalt áldozatok családjainak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek. A román külügyminisztérium szóvivője, Radu Filip kedd este az Agerpresnek azt mondta, hogy az addigi információk szerint a balesetnek nincsenek romániai áldozatai.

(Fotó: képernyőmentés)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Szándékosan járókelők közé hajtott egy férfi egy gépkocsival péntek délután a dél-franciaországi Blagnacban, egy kereskedelmi főiskola előtt. A gázolásban három kínai diák megsérült, közülük egy súlyosabban - közölték rendőrségi források.
Külpol