Tilosban parkolásért bűnvádi dosszié

Tilosban parkolásért bűnvádi dosszié
Hivatalból indított nyomozást a kolozsvári rendőrség egy szabálytalanul parkoló autó miatt – derül ki az intézmény mai közleményéből.

Az eset kedden reggel fél 10-kor történt; egy személygépkocsi vezetője úgy parkolt le a Magyar/21 decembrie 1989 és a Pap/Párizs utca sarkán, hogy nem tudtak tőle kikanyarodni a főútra az 1-es számú trolik, emiatt pedig a másik irányban közlekedő trolibuszok közlekedése is ellehetetlenedett. Mindez komoly forgalmi dugót okozott mindkét utcában, a Mărăşti tér irányába haladó más közszállítási járművek is hosszú sorban torlódtak fel.

A rendőrség szerint az eset kimeríti a közúti közlekedés megnehezítése vagy gátolása bűncselekményét, ezért a 2-es számú rendőrőrs hivatalból indított nyomozást. A felelőtlen gépkocsivezető egyébként mintegy fél óra múlva került elő.

A rendőrség ezúton is felhívja a sofőrök figyelmét, hogy felelősségteljesen, a közlekedési szabályok betartásával álljanak meg autóikkal, különösen az amúgy is zsúfolt belvárosban, ahol a szabályok be nem tartása könnyen forgalmi dugókhoz vezet.