Csalás miatt őrizetbe vették Florin Salam manele énekest

Huszonnégy órára őrizetbe vették csütörtökön Florin Salam manele-énekest három rendbéli csalás gyanúja miatt - értesült rendőrségi forrásokból az Agerpres hírügynökség.

Az énekes állítólag előre felvett honoráriumokat fellépésekre, de a szóbeli megállapodásokat nem tartotta be, és a pénzt sem adta vissza.

A fővárosi második kerületi rendőrség három házkutatást végzett Bukarestben, három rendbéli csalás bűncselekményének gyanúja miatt. Florin Salamot három személy jelentette fel, azt állítva, hogy a fellépésre felkért énekes átvette a honoráriumát, de nem tett eleget a felkérésnek, és a pénzt sem adta vissza. Az okozott kárt 18 000 euróra becsülik.

A feljelentéseket 2023. április 12-én, 2024. január 16-án és 2024. február 21-én nyújtották be a kárvallottak. Egyiküktől 3000, másikuktól 10 000 eurót, a harmadiktól pedig 25 500 lejt kapott az énekes, miután szóbeli megállapodást kötöttek arról, hogy fellép a rendezvényükön. Salam azonban a feljelentők szerint nem jelent meg a rendezvényeken, és a honoráriumot sem szolgáltatta vissza.

További két személyt bűnsegédlettel gyanúsítanak ebben az ügyben.

A büntetőeljárást a fővárosi első kerületi ügyészség folytatja le.