Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei címmel ingyenes online előadást kínál a Madách Színház

Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei címmel ingyenes online előadást kínál a Madách Színház
A budapesti Madách Színház és a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet szervezésében újabb előadást tesznek online és ingyenesen hozzáférhetővé: ezúttal a Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című film-szín-játék tekinthető meg március 27-én, hétfő este 7 órától kezdődően 48 órán át, előzetes regisztráció alapján.

„Forgách András színpadi játékában szerelmi játszmák sűrűn szőtt hálóján keresztül elevenedik meg Móricz Zsigmond és szerelmeinek legendásan tragikus története. »Megszeretek egy rongyos kis fickót, aki alázatos és engedelmes, ott ül a szoknyám mellett s azt ígéri, hogy a fajtájának ezeréves birka-türelmét teríti szőnyegül a lábam elé… « – mondja Holics Janka Móricz Zsigmondról. Aztán Móricz a felesége szavait egy színésznő szájába adja és felöltözteti annak ruháiba. Így ver hidat a hálószobája és a színpad között. Veszélyes játék. A játék neve: szerelem. A birka-türelemnek vége, kezdődik a küzdés, életre-halálra. Móricz is pontosan tudja, végül csak egy nő maradhat, de sebzett vadkanként rohan a saját vesztébe, magával rántva egy teljes családot. Simonyi Mária Holics Janka lesz vagy sem? A kísérlet ártalmatlanul indul, de az emberi szív kényes játékszer. A hídon át a hálószobában találja magát a színésznő, így Jankának nincs helye többé. Át kell vinnie szerelmét a túlvilágra. Jó élni! – üzeni még nekünk, mielőtt felvenné örök ruháját” – olvasható az előadás leírásában.

Jelenet a Tercettből

Szereposztás: Móricz Zsigmond – Nagy Zsolt, Holics Janka – Balázsovits Edit, Simonyi Mária – Petrik Andrea, színész – Juhász Vince. Zeneszerző Mátyássy Szabolcs, díszlet- és jelmeztervező Márkus Sándor, animáció-tervező Sátor Dénes, vezető operatőr Seregi László HCA, technikai rendező M. Nagy Richárd, vágó Nagy Ákos, szcenikus Tompai Zsuzsa. Rendező Szilágyi Bálint, a rendező munkatársa Kutschera Éva és Nagy Viktória.

Az előadás megtekintéséhez március 24-ig kell regisztrálni az mkk@mkk.ro e-mail címre küldött üzenetben. A bejelentkezett személyek megkapják az egyedi megtekintési linket, amellyel március 27-én, este 7 órától kezdődően 48 órán át nézhetik meg az előadást. A Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című produkció időtartama 76 perc, megtekintését 12 éves kortól ajánlják.

Fotók: Jardek Szabina

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Történelmi-politikai thriller sorozat készül Móricz Zsigmond máig nagyhatású, 100 évvel ezelőtt megjelent Tündérkert című regényéből, amelyben a 17. századi Erdély politikai és társadalmi világa elevenedik meg Bethlen és Báthory főszereplésével. A film vezető írója Bereményi Géza és Tasnádi István – írja a Nemzeti Filmintézet (NFI).
KultSzínTér