Telefonbeszélgetés Fadrusz Jánossal? Csak egy QR-kód kell hozzá

Telefonbeszélgetés Fadrusz Jánossal? Csak egy QR-kód kell hozzá
Köszöntök mindenkit újra! Ahogyan nemrég, most is a Fekete Sereg JZSUK követeként írok. Ezúttal viszont teljesen más projektről szeretnék beszámolni. Csapatunk, amely az Örökségünk őrei versenyben a Kolozsvár szívében magasló szoborcsoport reklámozását választotta feladataként, különleges meglepetést tartogat mindazok számára, akik többet szeretnének megtudni városunk eme történelmi büszkeségéről.

Csapattársunk, Szabó Dávid QR-kódot generált, amelyet a legújabb videónkból lehet leolvasni, ezt követően pedig felejthetetlen telefonbeszélgetésbe kezdeni Fadrusz Jánossal, a Mátyás-szoborcsoport megalkotójával, akinek virtuális hangja szívélyesen üdvözöl, és egy sor érdekességet árul el közkedvelt szobrunkról. Mivel a multikulturalitás csapatunk egyik kitűzött célja, a telefonbeszélgetés nyelve, választhatóan magyar, román vagy angol lehet. Ha lejárt a beszélgetés, üzenetet is lehet küldeni, ezt az opciót kis piros ikon jelöli a megnyitott oldalon.

Az érdekességek nem érnek véget akkor sem, ha letesszük a kagylót, mert a kedves felhasználót utána csapatunk Mátyás-honlapjára irányítjuk át, ahol többek között levelet olvashat Fadrusz tollából (jó, bevallom, én írtam), amelyet újabb kuriózumokkal tűzdeltünk tele.

A kedves olvasónak nem kell mást tennie, mint ellátogatnia a Fekete sereg JZSUK Facebook-oldalra, és a közzétett videónkban szereplő kódot beolvasnia, hogy csöröghessen Fadrusz telefonja! Ha nincs QR-kód-olvasója, az sem baj, a videó leírószövegébe beékelt linkre kattintva kód nélkül is elérik jeles szobrászunkat!

Az elmúlt héten kérdezősködtünk a Főtér járókelőitől. Sok mindent meséltek, de akadtak olyanok is, akik semmit sem tudtak a szoborról, történetéről és a szobrászról. Remélhetőleg, miután beszélgetnek Fadrusz Jánossal, több információjuk lesz a szoborról, amely már több mint száz éve rendületlenül áll a Főtéren.

Tamás Ágosta 6. B