Tecăuék és Murray dubaji diadala

Tecăuék és Murray dubaji diadala
Egyesben a brit Andy Murray 45. tornagyőzelmét aratta, a Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román) kettős pedig a páros küzdelmében nyert a 2 429 150 dollár összdíjazású keménypályás tenisztornán az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában.

Tecăuék a dubaji elődöntőben az első kiemelt Henri Kontinen, John Peers (finn, ausztrál) duóval mérkőztek, és 80 perc küzdelem után 7:6 (8), 6:3 arányban nyertek, visszavágva ezzel a tavalyi Monte Carló-i első vereségüknek.

A negyedik favorit kettősre a fináléban a Rohan Bopanna, Marcin Matkowski (indiai, lengyel) páros várt, amely 6:3, 3:6, 10–6 arányban legyőzte a Guillermo Garcia-Lopez, Leander Paes (spanyol, indiai) duót.

Tecău és Rojer a fináléban döntő rövidítésben 4:6, 6:3, 10–3 arányban legyőzte a Bopanna,  Matkowski párost. A holland, román párosnak ez volt az idei első döntője. Tecăunak és Rojernek 1 óra 19 perc kellett a győzelemhez. Az indiai-lengyel páros megnyerte az első szettet, ám Tecău és Rojer magabiztosan hozták a másodikat. A szuper tie-breakban is magabiztos játékot mutattak, és miután 3:0-ra és 6:1-re is vezettek, 10–3-as győzelmet arattak.

Tecău és Rojer 157 570 dolláros csekket és 500 világranglistapontot kapott a sikerért.

Tecău eddig 30 tornát nyert és 17 döntőben veszített. Tizenhárom címe van Rojer oldalán, hármat nyert a fehérorosz Max Mirnyijjal, tizet a svéd Robert Lindstedttel, továbbá egy-egy Victor Hănescuval, a belga Dick Normannal, az új-zélandi Marcus Daniellel, s idén Florin Mergeával Bukarestben. Megnyerte az Australian Open vegyespáros vetélkedőjét is az amerikai Bethanie Mattek-Sands oldalán.

Egyesben a világelső Andy Murray nyert, a szombati döntőben magabiztosan legyőzte a spanyol Fernando Verdascót.A találkozó 1 óra 14 percig tartott, a 45. trófeáját begyűjtő skót teniszező 523 330 dollárral gazdagodott. A 29 éves olimpiai bajnok a negyeddöntőben majdnem kiesett, a német Philipp Kohlschreiber elleni mérkőzésen ugyanis hét meccslabdát hárított.

Eredmény, döntő: Murray (brit, 1.)–Verdasco (spanyol) 6:3, 6:2.