Szerződésbontással fenyegetőzik Boc

Szerződésbontással fenyegetőzik Boc
Rendkívül elégedetlen Emil Boc polgármester a kolozsvári szemétszállító cégekkel a szelektív hulladékgyűjtést illetően, ezért kilátásba helyezte a velük való szerződésbontást, miután 20 ezer lejre bírságolta őket mulasztásaik miatt.

Boc mai sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy alternatív megoldásokon gondolkoznak, figyelmeztetve ezzel a hulladékkezelő vállalatokat, amelyek szerinte nem pótolhatatlanok.

– Július 1-én még jelentős számú háztartás esetében hiányzott a szelektív hulladéktároló, ami miatt nagyon elégedetlen vagyok a hulladékgazdálkodók szolgáltatásaival. Két hetet kaptak rá, hogy pótolják a mulasztást, miután 20 ezer lejes bírságot róttunk ki rájuk. Jelenleg azt ellenőrizzük, hogy sikerült-e kihelyezni a tárolókat, amennyiben nem, további büntetésekre számíthatnak – fogalmazott Boc, aki szerint a lakosság tájékoztatásával sem voltak megelégedve. – Amennyiben nem teljesítik a szerződésben rögzített vállalásaikat, előkészítjük a szerződésbontási dokumentációt, és a törvényes előírásoknak eleget téve megszakítjuk a munkakapcsolatot – fogalmazott a polgármester, aki nem fog habozni, ha erre kerül sor.