Szénmonoxid-mérgezést szenvedett egy bányász, aki kollégáit próbálta menteni

Szénmonoxid-mérgezést szenvedett egy bányász, aki kollégáit próbálta menteni
Kórházba került egy bányász, aki menteni próbálta a hobicaurikányi (Uricani) bányában történt robbanásban megsérült kollégáit. A robbanás pillanatában a bányában tartózkodó vájárok arcukon és végtagjaikon szenvedte égési sérüléseket – közölt a petrozsényi kórház igazgatója, Alin Vasilescu.

Elmondta, az általa vezetett egészségügyi intézménybe három bányászt szállítottak be. Ketten közülük a bányában tartózkodtak a robbanás pillanatában, arcukon és végtagjaikon szenvedtek égési sérülést. A harmadik személy szénmonoxid-mérgezést szenvedett.

„Ketten közülük még a kórteremben vannak, akik égési sérülést szenvedtek az arcukon és végtagjaikon, zajlik az állapotuk felmérése, a harmadik állapota kielégítő, gyakorlatilag ő az egyik megmentő, aki lement a bányászok után, és szénmonoxid-mérgezést szenvedett. Hárman vannak nálunk. A másik vájár a lupényi kórházban van” – fejtette ki Alin Vasilescu.

Négy vájár megsérült hétfő reggel egy balesetben, ami a hobicaurikányi bányánál történt. Az első információk alapján robbanás történhetett a bányában. Három vájárt a felszínre hoztak, egyet még találtak meg.

A megsérült vájárok a hobicaurikányi bánya bezárásán dolgoztak.

Dănuț Buhăescu, Hobicaurikány polgármestere elmondta, a bányában több csapat dolgozik.

„A bezárás alatt álló hobicaurikányi bányában több csapat dolgozik, ezek közül az egyik, amelyikben négy vájár kapott helyet egyik galériánál dolgozott a bezárási programnak megfelelően. Történt, ami történt, nem tudjuk egészen biztosan, egy robbanás, de nem tudni biztosra. Három bányászt a felszínre hoztak, egyet még keresnek. Nem tudjuk, hogy életben van-e. Mintegy 450 méter mélyen voltak” – közölte az elöljáró.