Szamosújváriak meccs nélkül a hétvégén

Szamosújváriak meccs nélkül a hétvégén
Eredetileg a szamosújvári sétatéri stadion pályáján kellett volna lejátszania november 19-én, szombaton a IV. liga 14. fordulója keretében kitűzött Armenopolis–Kolozsvári U FC mérkőzést. Biztonsági okokból, a találkozóra mégsem kerül sor a kisvárosban, hanem a Kolozsvári Arénában, ahol az idei őszön az egyetemisták több idegenbeli mérkőzésüket lebonyolították.

ERKEDI CSABA

A szamosújvári szurkolók így kénytelenek lesznek Kolozsvárra utazni, hogy biztassák kedvenceiket, akik hazai pályán bizony megkeseríthették volna az éppen városukbeli Olimpia gárdájával elsőségért harcba álló főiskolások dolgát. Így viszont meccs nélkül maradnak az Armenopolis drukkerei, akik már hetek óta várják a IV. liga éllovasával való találkozást.

A váratlan döntés egyik oka a stadion körüli biztonság, de a pálya minősége, meg aztán a létesítmény adottságai sem felelnek meg a követelményeknek (pl. vízhiány). A csendőrség képviselői a hét közepén kiszálltak a szamosújvári pályára, ahol több rendellenességet fedeztek fel, ez is hozzájárult a megyei labdarúgó testület határozatához.