Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

U-BT: TÁVOZIK KERRON JOHNSON

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata megválik játékirányítójától, az amerikai Kerron Johnsontól – közölte az együttes Facebook-oldala. A szintén amerikai Brandyn Curry sérülése után vészmegoldásként leigazolt Johnson alapembere volt a montenegrói Dusko Vujosevics és Mihai Silvăşan edzette gárdának. A Nemzeti Ligában Johnson meccsenként 12,7 pontot dobott, 2,9 lepattanót szerzett és 5,1 döntő passzt adott, míg a FIBA Europe Cup keretében 10,7 pont, 3,3 lepattanó és 5,3 gólpassz a statisztikája.

ANGOL–WALESI RANGADÓT RENDEZNEK OKTÓBERBEN A WEMBLEY-BEN

Az angol labdarúgó-válogatott október 8-án felkészülési mérkőzésen fogadja a walesi csapatot a Wembley Stadionban. Az angol szövetség csütörtöki közleménye kiemelte, a két együttes kilenc éve találkozott legutóbb a legendás arénában, amelyben – a jelenlegi helyzet szerint – ezúttal nem lehetnek majd nézők. A két szigetországi válogatott legutóbb a 2016-os Európa-bajnokságon csapott össze, akkor Lens-ban 2–1-re az angolok nyertek.

ANDREA PIRLO EDZŐKÉNT VISSZATÉR A JUVENTUSHOZ

Andrea Pirlo világbajnok labdarúgó az U23-as csapat edzőjeként tér vissza korábbi klubjához, a Torinói Juventushoz. A Sky Sport Italia csütörtöki beszámolója szerint a korábbi kiváló középpályást már ki is nevezték a harmadosztályú (Serie C) együttesnél, a munkáját pedig a Napoli tartalékcsapatának korábbi edzője, Roberto Baronio segíti majd. Ők ketten a 2000-ben Európa-bajnokságot nyert olasz U21-es válogatottban, valamint ugyanabban az évben Sydney-ben az olimpiai csapatban is együtt szerepeltek.

Pirlo játékosként 2011 és 2015 között erősítette a Juventust, majd 2017-ben a New York City FC futballistájaként vonult vissza, és egy évvel később hazájában megszerezte az edzői képesítést. Egy ideig a Sky Sport Italia szakértőjeként dolgozott, majd az edzői pályát választotta, és később a Juventus első csapatát szeretné irányítani.

CFR 1907: KEVIN BOLI BÜNTETÉSE

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapatából a legutóbbi, hétfői bajnoki mérkőzésen a Medgyesi Gázmetán elleni találkozó 81. percében kemény belemenésért piros lapot kapott és kiállították a francia Kevin Bolit. A vasutasok most értesültek a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottságának döntéséről: a hátvédet két fordulóra eltiltották, és 3000 lejes bírságot róttak rá.

II. LIGA: PÓTLÁS A RÁJÁTSZÁS 1. FORDULÓJÁBÓL

Bepótolták a labdarúgó II. liga 1. fordulójából elhalasztott mérkőzést (a Ploieşti-i Petrolul akkor koronavírusos esetei miatt nem tudott kiállni az UTA ellen).

Eredmény, II. liga, 1. forduló: • Aradi UTA–Ploieşti-i Petrolul 1–1 (gól: Romario Rus – 49. perc, 11 m, illetve Gabriel Deac – 23. perc). Az állás: 1. UTA 26 pont/2 mérkőzés, 2. Turnu Măgurele-i Turris-Oltul 24/2, 3. Bukaresti Rapid 21/2 (0–0), 4. Petrolul 21/2 (1–1), 5. Mioveni-i SK 21/1 (0–0), 6. Piteşti-i Campionii Argeş FC 20/1 (0–0).

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei