Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

ÚJABB KORONAVÍRUSOS HALASZTÁS A II. LIGÁBAN

A román labdarúgó II. liga rájátszásának 2. fordulójában kedden este lett volna esedékes a Piteşti-i Campionii Argeş FC–Mioveni-i SK találkozó, ám kénytelenek voltak későbbi időpontra halasztani, mivel a házigazdák egyik alkalmazottjánál koronavírust mutatott ki a teszt. A másodosztályban ez a hetedik eset, az előző hat fertőzött a Ploieşti-i Petrolulnál akadt fenn az ellenőrzésen, így az első játéknapon az Aradi UTA–Petrolul találkozó maradt el. A mérkőzéseket halasztásuk sorrendjében pótolják, amint lehetséges.

A RED BULL SALZBURGNÁL IS SZOBOSZLAI LETT AZ ÉV LEGJOBBJA

Azt követően, hogy az osztrák labdarúgó-bajnokság legjobbja lett, Szoboszlai Dominiket klubja, a Red Bull Salzburg szurkolói is az idény első számú játékosának választották. A salzburgi egyesület hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a 19 éves magyar válogatott középpályás nyerte a háromfordulós közönségszavazást, amelyen többek között a télen a Borussia Dortmundhoz igazolt gólvágót, a norvég Erling Haalandot is megelőzte. Szoboszlai ebben az idényben az összes sorozatot figyelembe véve 12 góllal és 18 gólpasszal zárt.

MEGGYILKOLTÁK A TOTTENHAM ELEFÁNTCSONTPARTI LABDARÚGÓJÁNAK TESTVÉRÉT

Gyilkosság áldozata lett a testvére Serge Aurier-nek, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur elefántcsontparti játékosának. A 26 éves Christopher Aurier-t hétfőn hajnalban, Toulouse városában, egy éjszakai szórakozóhely előtt lőtték le. A tettest egyelőre keresik a hatóságok – írta a Sky Sports. A londoni klub közleményben fejezte ki részvétét a válogatott futballistának. A 27 esztendős Aurier 2017-ben, a Paris Saint-Germaintől igazolt a Tottenhamhez.

UNIVERSITATEA SPORTKLUB: VISSZATÉRŐ JÁTÉKMESTER

A Kolozsvári Universitatea Sportklub férfi röplabdcsapata a honlapján (www.u-cluj.ro) bejelentette, hogy a válogatott Vlad Moisa visszatért az egyesülethez. A játékirányító 1989. április 18-án született Botoşani-ban, 191 cm magas, 2016–2018 között volt még a fekete-fehérek játékosa, de az utóbbi két évet is Kolozs megyében töltötte, az Aranyosgyéresi MSC röplabdázója volt. A sportoló karrierje során még megfordult a Szilágysomlyói Phoenixnél, a Nagybányai Ştiinţa Explorări-nél és a Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK-nál. Moisa Balkán-bajnok a román junior válogatottal, és 2014-ben tagja volt a nemzeti csapatnak, amely a 4. helyen végzett az Európai Ligában.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA LIGA: VISSZALÉPETT EGY NÉMET ÉS EGY SPANYOL CSAPAT

A német TSV Hannover-Burgdorf és a spanyol BM Logrono La Rioja is visszalépett a férfi kézilabda Európa-liga következő idényének küzdelmeitől.

A német csapat honlapján Eike Korsen ügyvezető igazgató kifejtette, a szervezési, egészségügyi és pénzügyi kockázatok túlságosan megterhelőek lennének a klub számára. Sven-Sören Christophersen sportigazgató hozzátette, a húszcsapatos, 38 fordulós Bundesliga több mint elegendő kihívást jelent számukra a jelenlegi körülmények között, hiszen a német élvonal a világ legerősebb bajnoksága.

A spanyol csapat honlapján megjelent közlemény szerint a BM Logrono La Rioja a koronavírus-járványból fakadó bizonytalanságok miatt nem szerepel a második számú európai kupasorozatban, ugyanis „a stabilitás megőrzése érdekében felelősségteljes döntésre van szükség”.

Három dán női klub, a Koppenhágai HB, a Silkeborg és a Randers már tavasszal jelezte, hogy nem akar indulni az Európa Ligában.

promedtudo2Hirdetés