Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

KISORSOLTÁK A RÖPLABDA EB-SELEJTEZŐK CSOPORTJAIT

A koronavírus-járvány miatt kényszerszünetre szorult nemzetközi röplabda azért újdonságot is hozott a sportág kedvelőinek.  A 2021-es Európa-bajnokság selejtezőinek kisorsolásáról van szó. E szerint a férfiaknál Románia válogatottját az E-csoportba osztották be Szlovákiával, Svájccal és Albániával együtt, míg Magyarország a G-jelű négyesbe került Fehéroroszország, Norvégia és Portugália társaságában. Az első mérkőzések nyárvégén (augusztus–szeptember) esedékesek, hacsak a vírus megelőzéséért hozott szigorításokat nem hosszabbítják meg. Az Eb-re a hét csoport első helyezettjei, illetve a legjobb öt második helyezett jut ki. A krajovai Dănuţ Pascu szövetségi kapitány irányította román keretben helyet kapott Vlad Kantor, a Dési Egyesülés játékosa is.

A női mezőnyben a magyar csapat az E-csoportban Dániával, Franciaországgal és Izraellel került össze, Románia társrendezőként nem kényszerül selejtezőre. (erkedi)

CFR 1907: BÜNTETÉS AZ UEFÁTÓL

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 3500 euró bírságot rótt ki a Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapatára a spanyol FC Sevilla elleni Európa Liga tizenhatoddöntős párharc mérkőzésein történtek miatt. A február 20-i Dr. Constantin Rădulescu Stadionban lejátszott és 1–1-gyel végződött találkozón a nézők fáklyagyújtása és petárdázása miatt büntetett a szakbizottság, a pénzbírságot 90 napon belül ki kell fizetnie a vasutascsapatnak. Az egy héttel később rendezett, és gól nélkül végződött sevillai visszavágón a „helytelen viselkedés” miatt csak megrovásban részesítették az együttest a szurkolói miatt: a hajrában túl vehemensen tiltakoztak Adrian Păun videóbírózás után meg nem adott gólja után.

VÁLTOZÁSOK A MELLÚSZÁS SZABÁLYAIBAN

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA több szabályváltoztatást is bevezet a jövőben; ezeknek a nagy része adminisztratív jellegű, a mellúszásban viszont komoly módosítások jönnek. A swimswam.com című szakportál szerdai beszámolója szerint a szervezet következő testületi ülésén megszüntetik a kétkezes falérintés kötelezettségét, valamint az eddigi egy delfintempó helyett 15 méterig lehet majd ezzel a mozdulatsorral továbbhaladni az elrugaszkodást követően. A FINA eredetileg a tokiói olimpiát követően szavazta volna meg a módosításokat, de mivel az ötkarikás játékokat a koronavírus-járvány miatt jövő nyárig elhalasztották, előre hozták a döntést.

promedtudo2Hirdetés