Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

JÉGKORONG ERSTE LIGA: IDEGENBEN EGYENLÍTETT A KORONA MSC, NÉGY KÖZÖTT AZ FTC

A Brassói Korona MSC hosszabbításban győzött a Gyergyói HK vendégeként szerdán, ezzel egyenlített a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A négy közé jutásról döntő hetedik összecsapást pénteken rendezik Brassóban. A továbbjutó ellenfele a Csíkszeredai Sportklub lesz, tehát biztosan lesz erdélyi döntőse a sorozatnak. A címvédő Ferencváros elődöntőbe jutott, miután a Székesfehérvárott aratott szerdai 4–2-es sikerével lezárta a Titánok elleni negyeddöntős párharcot. A zöld-fehérek középszakaszgyőztesként az Újpesttel találkoznak a négy között.

Eredmények, Erste Liga, negyeddöntő, 6. mérkőzések: • Gyergyói HK–Brassói Korona MSC 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után, az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–3 • Székesfehérvári Fehérvári Titánok–Ferencvárosi Torna Club-Telekom 2–4 (1–1, 1–1, 0–2) – a párharcot 4–2-re az FTC nyerte.

LABDARÚGÓ II. LIGA, 24. FORDULÓ

A román labdarúgó másodosztályban péntektől vasárnapig rendezik a 24. fordulót.

A program:

Pénteken: • Mioveni-i SK–Buzăui Gloria MSC (17.30-kor). Szombaton: • Chiajnai Concordia–Temesvári ASU Politechnika (11 órakor) • Temesvári Ripensia–Călăraşi-i Dunărea (11 órakor) • Konstancai Farul–Turnu Măgurele-i Turris Oltul (12 órakor) • Kolozsvári Universitatea FC–Bukaresti Metaloglobus (Kolozsvár Aréna, 14 órakor) • Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok–Piteşti-i Campionii Argeş FC (17 órakor). Vasárnap: • Bukaresti Rapid –Resicabányai (12.30-kor) • FK Csíkszereda–Ploieşti-i Petrolul (15 órakor). Az Aradi UTA 3–0-lal játék nélkül nyeri a pontokat a kizárt Sznagovi Sportul ellenében, a Zsilvásárhelyi Jövő Pandúrok szabadnapos.

LABDARÚGÓ I. LIGA, RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ

A román labdarúgó élvonalban a második forduló mérkőzéseit péntektől hétfőig rendezik (a mérkőzéseket élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó).

A felsőházi program (a mérkőzések 20.30-kor kezdődnek):

Pénteken: • Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Botoşani-i FC. Vasárnap: • FCSB–Krajovai Universitatea FC. Hétfőn: • Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR 1907.

Alsóházi program:

Szombaton: • Clinceni-i Academica–Konstancai Viitorul (14.30-kor) • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Bukaresti Dinamó (21 órakor). Vasárnap: • Târgoviştei Chindia–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (17.30-kor). Hétfőn: • Voluntari-i FC–Nagyszebeni AFC Hermannstadt (18 órakor).

CFR 1907: KÉT VOLT FCSB-JÁTÉKOS JÖN A KÖTETKEZŐ IDÉNYBEN

A CFR 1907 Cluj Fan Club közösségi oldal közlése szerint Iasmin Latovlevici megegyezett a labdarúgó bajnokcsapat vezetőségével, és a következő idénytől a Kolozsvári CFR 1907-et erősíti. A hátvéd februárban a török Bursasportól távozott és a Kisvárda Master Goodhoz írt alá az idény végéig (de már abban az időszakban is az a hír járta, hogy jön a vasutasokhoz), a szakportálok szerint 250 ezer euró a játékos értéke. Latovlevici 2010 és 2015 között az FCSB játékosa volt (110 mérkőzésen szerepelt, 7 gólt lőtt), szerződése lejártával a török Genclerbirligihez távozott, majd a Karabüksporhoz igazolt. Utána a Galatasaray Isztambulban is megfordult, 15 mérkőzésen volt kezdőember. A 33 esztendős futballista 12-szeres válogatott karrierje során még megfordult a Temesvári CFR-nél és Politechnikánál, a Besztercei Glóriánál.

„Titokban” leigazolta Cristian Emanuel Bălgrădean kapust is a CFR 1907, akit még féléves szerződés köt a FCSB-hez. A Temes megyei Nagyszentmiklóson született 31 éves hálóőr sportkarrierje során még megfordult az Atletico Aradnál, a Lupényi Bányásznál, a Brassói FC-nél, a Nagyszalontai Libertynél, az Aradi UTA-nál, a Bukaresti Dinamónál, az Urziceni-i Unireánál, a Krajovai Universitateánál és a Chiajnai Concordiánál, az élvonalban több mint 250 mérkőzésen szerepelt, egyszeres válogatott (egy görögök elleni barátságos mérkőzésen védett).

GYŐZÖTT A POTAISSA

Szerdán a férfi kézilabda Bölények Ligája 21. fordulójában a Tordai Potaissa 30–25 (16–16) arányban legyőzte közvetlen üldözőjét, a Nagybányai Minaurt a Gheorghe Bariţiu Sportteremben, s ezzel bebiztosította ezüstérmes helyét a tabellán. Vezet a Bukaresti Dinamó 49 ponttal (19 mérkőzésből), mögötte a Potaissának 47 pontja van (20 meccsből), a Minaurnak pedig 40 (21-ből).

RÖPLABDAMECCSEK KOLOZS MEGYÉBEN

Két alsóházi mérkőzéssel megkezdik a rájátszást a hétvégén Kolozs megyében. A férfi A1-osztályban a 7–10. helyért vívott harcban Aranyosgyéresen a helyi MSC a Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări együttesét fogadja szombaton 17 órakor. Ugyanebben az időpontban a Horia Demian Sportcsarnokban Kolozsvári Universitatea Sportklub–Temesvári UV találkozót rendeznek – utóbbi mérkőzésre 10 lej a jegy, az egyetemisták és a nyugdíjasok féláras kedvezményben részesülnek, a tanulóknak ellenőrző könyv felmutatásával ingyenes a belépés.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Sport
Sport
Sport
Sport
Sport