Simona Halep sem indul a US Openen

Simona Halep sem indul a US Openen
A női teniszezők világranglistáján második Simona Halep nem indul az augusztus 31-én kezdődő amerikai nyílt bajnokságon.

Miután a világelső ausztrál Ashleigh Barty már bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem vesz részt a Grand Slam-versenyen, a 28 éves konstancai játékos lett volna az első kiemelt New Yorkban.

„A rendkívüli körülmények miatt úgy döntöttem, hogy az egészségem a legfontosabb, ezért Európában maradok és edzek tovább. Tudom, hogy az amerikai szövetség és a WTA keményen dolgozik, hogy biztonságos körülményeket teremtsen New Yorkban, és mindenkinek sikeres szereplést kívánok” – közölte Twitter-bejegyzésében hétfőn Halep, aki vasárnap megnyerte a prágai salakpályás versenyt.

A 28 éves Simona Halep két Grand Slam-tornát nyert meg pályafutása alatt: 2018-ban a Roland Garros-i döntőben, tavaly pedig Wimbledonban diadalmaskodott. A US Openen 2015-ben érte el a legjobb eredményt, akkor az elődöntőig jutott.

Halep 21 tornagyőzelmet jegyzett eddig, és az aktív játékosok között az ötödik helyet foglalja el ezen a téren Serena Williams (73 tornagyőzelem), Venus Williams (49), Kim Clijsters (41) és Petra Kvitova (27) mögött.

A női top 10-ből a wimbledoni címvédő Halep a hatodik, aki nem lép pályára Flushing Meadowsban. Az éljátékosok közül a címvédő spanyol Rafael Nadal és a címvédő kanadai Bianca Andreescu mellett a nőknél a világelső Ashleigh Barty, a tavalyi US Openen elődöntős svájci Belinda Bencic, a 2019-ben ugyancsak a négy közé jutott ukrán Jelina Szvitolina, a világranglistán hetedik holland Kiki Bertens, illetve a 2004-ben bajnok orosz Szvjetlána Kuznyecova is jelezte, nem vesz részt a két hét múlva kezdődő Grand Slam-versenyen.

Borítókép: Prágában tornát nyert, de a Grand Slam-tornán nem indul – FOTÓ: MEDIAFAX